Evenimentul Zilei > Actualitate > Ploieştenii au cu ce să se MÂNDREASCĂ. Oraşul din Prahova este PESTE New York, LONDRA şi PARIS. Clasamentul care va stârni INVIDIE
Ploieştenii au cu ce să se MÂNDREASCĂ. Oraşul din Prahova este PESTE New York, LONDRA şi PARIS. Clasamentul care va stârni INVIDIE

Ploieştenii au cu ce să se MÂNDREASCĂ. Oraşul din Prahova este PESTE New York, LONDRA şi PARIS. Clasamentul care va stârni INVIDIE

Ploieştiul, a ajuns să fie cu un pas înaintea marilor metropole din lume, precum New York, Londra sau Paris, la viteza internetului. Astfel, oraş cu peste 232.000 de locuitori, este pe locul 3 în clasamentul global după Singapore și Hong-Kong.

"România este pe locurile fruntașe în Europa și în lume din punctul de vedere al vitezei de accesare a internetului, atât la încărcare, cât și la descărcare. Astfel, orașul Ploiești este pe locul trei în lume, după Singapore și Hong-Kong", a spus Lucan-Arjoca, arată Agerpres.

Potrivit acesteia, în Ploiești, internetul are o viteză de 102,35 Mbps. Urmează orașul Iași, cu 101,43 Mbps, și Bucureștiul, cu 96,18 Mbps.

Cu toate acestea, oficialul ORDA a atras atenția asupra faptului că 39% dintre locuitorii României nu au utilizat niciodată internetul, potrivit unui studiu al Băncii Mondiale.

"Conform studiului Băncii Mondiale privind gradul de alfabetizare digitală, deși România are un potențial uman ridicat în acest sector, 39% din locuitori nu au utilizat niciodată internetul. Cred că acest procent vizează în special mediul rural", a completat ea.

În plus, marile companii mondiale din domeniu sunt atrase de România din acest punct de vedere.

"De remarcat este prezența în România a marilor companii, precum Intel Motorola, Microsoft sau Oracle, care au angajat specialiști români", a susținut Lucan-Arjoca.