Liviu Pleșoianu a vorbit despre modalitatea în care PSD își va desemna candidatul la alegerile prezidențiale din acest an. Deputatul a spus că decizia sa de candida nu s-a schimbat și va merge până la capăt.

„Urmează să se ia o decizie în partid. Am înțeles că se vor face niște sondaje. Nu cred că este suficient să se facă niște sondaje. Sondajele arată o poză a momentului, depinde cine le face, depinde și pentru cine le face. Nu sunt cel mai mare fan al ideii de sondaje. Singurul lucru pe care pot să îl spun, apropo de ce zicea Tăriceanu, nici eu nu mi-am schimbat deloc decizia, este aceeași, de a candida.

Exact cum o spun de aproape doi ani, voi merge până la capăt pentru că am toate motivele să o fac. În același timp, sunt de acord cu ce spunea colegul Șerban, eu consider că indiferent care va fi candidatul PSD, partidul trebuie să meargă cu un candidat propriu. Dacă merge în turul doi candidatul PSD, ALDE îl va sprijini sau dacă va merge domnul Tăriceanu în turul doi, electoratul PSD îl va sprijini.”, a spus Liviu Pleșoianu, în emisiunea „News Line”, de la România TV.

În aceeași emisiune, europarlamentarul Traian Băsescu a spus că PSD poate să surprindă în cursa pentru Palatul Cotroceni, dacă va merge pe mâna unei femei care să nu fie mai tânără de 45 de ani, blondă și să fie inteligentă.

„Stânga poate să pună orice candidat susținut de toți, dar nu va intra în turul 2, dacă situația nu se schimbă. Dreapta va avea doi candidați în turul 2. Eu aș pune altceva: modelul din Croația, cu femei candidat, care știu să vorbească. Să fie două femei blonde, care plac electoratului, atât femeilor, cât și bărbaților, care au cariere reușite, una nu mai tânără de 45 de ani. Există un apetit al electoratului de a vota femei, mai ales în fostul bloc comunist. Avem în Croația, în Slovacia. Nu o luați în râs, poate fi o rețetă a momentului. Trebuie o femeie inteligentă, care trăiește pe piciorul ei. În locul PSD, aș căuta o astfel de soluție.”, a spus Băsescu.