Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea primește cea mai dură contră din PSD. Cine candidează la prezidențiale după anunțul liderului social-democrat
Dragnea primește cea mai dură contră din PSD. Cine candidează la prezidențiale după anunțul liderului social-democrat

Dragnea primește cea mai dură contră din PSD. Cine candidează la prezidențiale după anunțul liderului social-democrat

Deputatul Liviu Pleșoianu a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale, chiar dacă nu va fi susținut de PSD. Acesta a spus că știe ce are de făcut.

Liviu Dragnea a declarat că PSD va anunța candidatul pentru alegerile prezidențiale duminică seară, după alegerile europarlamentare.

„După alegeri. Chiar duminică seară o să anunțăm.”, a afirmat Liviu Dragnea, marți.

La scurt timp după declarația lui Liviu Dragnea, deputatul PSD Liviu Pleșoianu a anunțat că intră în cursa pentru alegerile prezidențiale: 

„Am zis ca voi candida si voi face asta in ciuda a tot. Voi face asta pentru că stiu de ce o fac.”, a spus Liviu Pleșoianu la Antena 3.

Întrebat dacă mai merită să te bați pentru funcția de președinte al țării, liderul PSD a spus că prin prisma a cum și-a exercitat mandatul Klaus Iohannis această funcție devine importantă.

„Grea întrebare. Dacă mă întreba cineva acum un an, spuneam că nu. Că este o funcție de unde trebuie să izvorască pacea, stabilitatea, medierea în societate, sprijin pentru lucrurile bune, intervenție când ar trebui schimbat ceva, dar starea indusă în națiune de către Iohannis îmi creează convingerea că bătălia pentru prezidențiale devine foarte importantă. Dacă acolo rămâne în continuare Iohannis, eu nu sunt Cassandra, încă cinci ani de zile după 2019, de tot ce s-a făcut în România bun se va alege praful. Din acest motiv cred că trebuie făcute toate eforturile de către cei care nu vrem să mai continue acest personaj ca în noiembrie-decembrie să plece de la Cotroceni. Da, exact în situația în care a adus el funcția prezidențială și ceea ce induce în națiune, da această funcție devine importantă, iar PSD se va pronunța duminică seară, după alegeri.”, a conchis Liviu Dragnea.

Acum ceva timp, Pleșoianu a declarat că sunt multe probleme în PSD, cea mai gravă dintre ele fiind lipsa de comunicare din interiorul formațiunii politice.

„Până acum un an, când am făcut pasul spre politică, m-am ocupat de marketing și comunicare. La nivel de comunicare, lucrurile stau prost. Eu nu sunt adeptul coafării situației. Situația, din punctul de vedere al comunicării, nu e deloc bună. Sunt, fără doar și poate, declarații contradictorii și nu putem să ascundem că foarte mulți oameni nu pricep despre ce e vorba. Apelul meu l-am mai făcut și cu alte ocazii, tot așa public cum îl fac și-n această seară. Când se iau niște decizii să se ia și să se comunice în așa fel încât să înțeleagă toată lumea, inclusiv eu. Să plecăm de la premisa că nu sunt expert în fiscalitate. 

Eu, dacă reușesc să înțeleg, în calitate de comunicator PSD, pot să livrez mai departe o explicație astfel încât să înțeleagă toată lumea. Dar trebuie să înțeleg mai întâi eu. Ce-mi doresc eu foarte mult e să nu mai văd astfel de scene în care cineva din PSD spune un lucru, altcineva spune alt lucru, cineva din Parlament spune un lucru, cineva din Guvern spune alt lucru. Cred că e foarte important să se hotărască la nivel de Guvern. Fără doar și poate sunt niște probleme.”, a declarat Pleșoianu.

Pe 26 mai au loc alegerile europarlamentare și referendumul pe probleme de Justiție convocat de Klaus Iohannis.