Cel mai important dintre remaniabili este vicepremierul ministrul Dezvoltării Paul Stănescu, căruia se pare că Liviu Dragnea nu-i iartă alianța cu Gabriela Firea, Adrian Țuţuianu şi Marian Neacşu împotriva sa, potrivit stiripesurse.ro.

Urmează ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă și Lucian Șova, ministrul Transporturilor, despre care Dragnea a lăsat să se înțeleagă că va fi schimbat, spunând, când a fost întrebat de o problemă legată de infrastructură, că va vorbi cu „actualul sau cu următorul” ministrul de resort.

George Ivaşcu, ministrul Culturii, Bogdan Trif, ministru al Turismului şi Ioana Bran, ministru al Tineretului şi Sportului se mai află pe lista de plecări certe.

Cu semnul întrebării sunt și doi dintre „greii” guvernului, vicepremierul Viorel Ştefan şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Liderii PSD se vor reuni luni într-o şedinţă de CExN, de la ora 11.00. Conducerea partidului va analiza un raport intern privind îndeplinirea programului de guvernare pe fiecare domeniu de activitate în parte. Apoi va fi prezentat în CExN un al doilea raport, al premierului Viorica Dăncilă, despre activitatea fiecărui ministru.