Evenimentul Zilei > Social > Platforma de vaccinare afișează centrele și tipul de vaccin aferent fiecărui centru
Platforma de vaccinare afișează centrele și tipul de vaccin aferent fiecărui centru

Platforma de vaccinare afișează centrele și tipul de vaccin aferent fiecărui centru

Platforma oficială de vaccinare a Guvernului României afișează de astăzi centrele de vaccinare și tipul de vaccinuri pentru fiecare centru în parte. Astfel cei care doresc să se programeze pentru vaccinare pot afla ce fel de vaccin se administreaza la un anumit centru și pot alege centrul în funcție de ce vaccin doresc.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, prin prezentarea centrelor de vaccinare pe tipurile de vaccin administrate în România, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), cu suportul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), a devansat implementarea acestei funcționalități în platforma de programare. Astfel, la acest moment, a devenit activă harta centrelor pe tipuri de vaccin și este disponibilă pe site-ul de informare https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/.

Harta din platforma de vaccinare

Harta cuprinde toate centrele de vaccinare active în platformă, tipul vaccinului administrat în acestea, numărul locurilor disponibile și numărul persoanelor înscrise pe lista de așteptare.

Harta este interactivă și fiecare utilizator poate filtra afișarea centrelor pe județe sau pe numărul locurilor disponibile. De asemenea, sunt afișate statistici privind numărul total al persoanelor înscrise pe listele de așteptare pentru fiecare dintre cele trei vaccinuri produse de companiile farmaceutice: Pfizer/BioNTech, Moderna și Oxford/AstraZeneca.