Evenimentul Zilei > Politica > Plângere penală pe numele lui Meleșcanu. Un deputat USR spune că dacă nu se retrage este o „dovadă de nesimțire”
Plângere penală pe numele lui Meleșcanu. Un deputat USR spune că dacă nu se retrage este o „dovadă de nesimțire”

Plângere penală pe numele lui Meleșcanu. Un deputat USR spune că dacă nu se retrage este o „dovadă de nesimțire”

Deputatul USR Stelian Ion a avut o ieșire nervoasă la adresa ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu. Într-o emisiune la Antena 3, Stelian Ion a spus că decizia lui Meleşcanu de a nu se retrage de la şefia MAE este o "dovadă de nesimţire". Mai mult, deputatul a continuat că "este incredibil cum poate zâmbi după ce a împiedicat zeci de mii de români să voteze". El a mai afirmat că va depune o plângere penală pe numele ministrului de Externe.

"Ştiţi foarte bine că diferenţa dintre USR – PLUS şi PSD este foarte mică şi acele voturi au fost practic furate de PSD. S-a ştiut din 2014 că sunt aceste probleme. Să îmi măsor cuvintele? E o nesimţire din partea ministrului de Externe că se hlizeşte la noi, pentru că au fost zeci de mii de români din afara ţării care nu au reuşit să voteze din cauza sa. De ce nu îşi dă demisia de onoare? În 2014, Titus Corlăţean, care este propus pentru postul de vicepremier acum, şi-a dat demisia şi avea şi dosar penal", a declarat Stelian Ion, scrie dcnews.ro.

 

"Eu îl anunţ acum pe domnul ministru că USR va scrie şi depune o plângere penală în baza articolului 385 din Codul Penal pe numele său. Acest lucru nu va rămâne fără urmări, chiar dacă nu îmi face plăcere să facem acest lucru. Se ştie clar, diaspora votează împotriva PSD-ului, de asta PSD nu a trecut prin Parlament votul prin corespondenţă. Asta e o problemă reală, nu legile justiţiei. Cer o fărâmă de decenţă din partea ministrului de externe, să îşi depună demisia. Este revoltător că mii de români nu au putut vota. Stau noaptea să lucreze la ordonanţe şi nu au avut timp să lucreze la organizarea alegerilor", a mai declarat deputatul USR. 

La rândul său, ministrul Teodor Meleşcanu s-a mulţumit să spună doar că modul în care se exprimă Stelian Ion este jenant şi că nu este obişnuit cu acest tip de dialog.