Plăcintă de post cu mere. Reţetă din Croaţia

Plăcintă de post cu mere. Reţetă din CroaţiaSursa foto: https://retetesivedete.ro

Dacă faceți parte din categoria celor care iubesc plăcinta cu mere, e momentul potrivit să încercați o rețetă extraordinară din Croația. Evident, de post.

Plăcintă de post cu mere. Cine poate refuza pătrățele de plăcintă croată cu mere, cu o umplutură aromată și delicioase mere coapte cu stafide? O rețetă delicioasă pentru Postul Crăciunului. Este o rețetă extraordinară din Croația.

Ingrediente pentru plăcintă de post cu mere

Pentru a pregăti această minunăție de plăcintă de post cu mere ca în Croația, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 ½ căni cu făină,
  • 1 ¼ cești cu margarină rece, tăiată în cuburi,
  • ¼ cană cu zahăr, (dacă nu mâncați de post puteți pune și 2 gălbenușuri mari de ou, 2 linguri cu smântână),
  • 1 lingură cu coniac de prune, 1 plic cu praf de copt.
  • Pentru umplutură aveți nevoie de 2 ½ cană cu mere călite cu zahăr, 2/3 cu stafide, 1/3 cană cu zahăr, 1 ½ linguriță cu zahăr vanilat, ½ linguriță cu scorțișoară măcinată, ½ linguriță cu suc de lămâie, ½ cană cu gem de caise.
  • Mai aveți nevoie de zahăr vanilat pe care să-l presărați la final.

Mod de preparare aluat

Adăugați făina și margarina într-un castron mare. Amestecași bine până când totul seamănă cu un pesmet mai gros. Aveți grijă să nu rămână bucăți de margarină.

Adăugați ¼ cană cu zahăr, praful de copt și coniacul (dacă nu mâncați de post, puneți și gălbenușurile de ou și smântâna). Înfășurați aluatul în folie de plastic și puneți la rece pentru cel puțin două ore.

Plăcintă de post cu mere

Plăcintă de post cu mere. Sursa foto: retetesivedete.ro

Umplutura pentru plăcintă de post

Cât timp aluatul stă la frigider, puneți într-o cratiță merele, sfatidele, 1/3 cană cu zahăr, zahărul vanilat, scorțișoara și sucul de lămâie. Aduceți la fierbere la foc mediu și fierbeți până când merele sunt fragede. Iar amestecul este ușor îngroșat.

Durează aproximativ un sfert de oră, apoi lăsați la răcit. Preîncălziți cuptorul și tapetați o tavă de copt cu pergament.

Împărțiți aluatul răcit în două bucăți egale. Întindeți aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină în 2 dreptunghiuri. Așezați unul dintre dreptunghiuri în tava de copt pregătită.

Coaceți în cuptorul preîncălzit până când se formează o crustă deasupra, între 10 și 15 minute. Se scoate din cuptor.

Distribuiți uniform umplutura peste crustă.

Ne puteți urmări și pe Google News