Regina Elisabeta nu a declarat vreodată care este mâncarea sa preferată. Motivul este simplu: în cazul în care ar face acest lucru, respectivul preparat va fi inclus în meniurile tuturor evenimentelor la care va lua parte. Jurnalistul Gordon Rayner, un apropiat al familiei regale britanice este cel care a dezvăluit acest lucru.

“O persoană din staff-ul ei mi-a spus: ‘Dacă ar spune care este mâncarea sa preferată, nu ar mai fi servită cu nimic altceva”, a declarat Gordon.

Dacă Regina nu și-a comunicat până acum felul de mâncare preferat, apropiații familiei regale au „scurs” câteva informații de culise. Regina se ferește de paste, orez și cartofi, pentru că au mulți carbohidrați. În schimb, obișnuiește să mănânce pui și vegetale. În materie de dulciuri, Regina Elisabeta este o mare fană a tortului de biscuiți cu ciocolată.

“Este singura prăjitură din care ea comandă o bucată în fiecare zi, până când se termină. Mănâncă o mică bucată în fiecare zi, până când rămâi în bucătărie cu o bucățică minusculă. Chiar și acea bucățică minusculă trebuie să i-o păstrezi. Dacă lipsește o firimitură, își dă seama”, a spus Darren McGrady.

Regina Elisabeta, în topul celor mai apreciate femei din lume

Michelle Obama ocupă primul loc în topul celor mai apreciate femei din lume, potrivit unei cercetări de piață realizate de YouGov, cu participarea a 42.000 de persoane din 41 de țări. Astfel, fosta primă doamnă a Statelor Unite a devansa-to în topul preferinţelor publicului pe realizatoarea americană de televiziune Oprah Winfrey, clasată pe locul al doilea. Actriţa laureată cu Oscar şi activistă pentru drepturile omului Angelina Jolie ocupă cea de-a treia poziţie, iar regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a clasat a patra.