Chiar dacă a negat că ar negocia cu reprezentanții clubului saudit Al- Ittihad, Victor Pițurcă este decis să semneze un contract cu gruparea arabă.

Ieri, selecționerul echipei naționale a mers la „Casa Fotbalului” și a discutat cu Răzvan Burleanu, președintele FRF, datele rezilierii contractului. După aproape două ore de negocieri, cei doi nu au ajuns la un numitor comun.

Trebuie să plătească 1.425.000 de euro

Inițial se știa că, în cazul în care vrea să rupă contractul, Pițurcă trebuie să achite federației suma de 500.000 de euro. Ieri s-a aflat că suma de reziliere este de aproape trei ori mai mare și ajunge la 1.425.000 de euro! În prezent, doar această clauză îl mai ține pe antrenor legat de prima reprezentativă. „Piți” a ieșit supărat din sediul FRF și a dat de în țeles că vrea să părăsească naționala, dar nu poate rezilia unilateral contractul.

Federația l-a reconfirmat

„Dacă mai sunt se lecționer? Eu cred că mai sunt. Vorbiți cu președintele FRF despre asta”, a spus tehnicianul, jurnaliștilor care așteptau lămurirea situației.

De partea celalaltă, „federalii” au publicat un comunicat în care se precizează că Pițurcă e dorit în continuare la națională. „Întâlnirea a avut menirea de a clarifica situaţia la nivelul conducerii tehnice a echipei naţionale, în urma ofertei pe care domnul Victor Piţurcă o are din partea clubului Al-Ittihad. Federația Română de Fotbal dorește să continue colaborarea cu antrenorul Victor Pițurcă, conform contractului aflat în derulare, în vederea asigurării condițiilor optime pentru prima reprezentativă în preliminariile Euro 2016”, se precizează în respectivul comunicat. După ce a plecat de la „Casa Fotbalului”, antrenorul a mers la hotelul Inter- Continental, acolo unde a fost așteptat de oficialii celor de la Al Ittihad. Negocierile au durat o oră și jumătate, iar antrenorul le-a spus saudiților că nu se poate despărți de echipa națională decât în cazul în care achită suma de 1,425 de milioane de euro.

Mingea e la arabi

Discuțiile vor continua și astăzi, iar arabii vor decide dacă și-l doresc atât de mult pe Pițurcă încât să-i plătească și clauza de reziliere. Ei îi oferă antrenorului un salariu anual de 900.000 de euro plus diverse alte bonusuri de performanță.