Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum arată cea mai lungă pisică din lume. Felina are 1,20 metri și 14 kilograme
Cum arată cea mai lungă pisică din lume. Felina are 1,20 metri și 14 kilograme

Cum arată cea mai lungă pisică din lume. Felina are 1,20 metri și 14 kilograme

Cea mai lungă pisică lume măsoară 1,20 metri și cântăreșt 14 kilograme. Este vorba despre Omar, un motan din rasa Maine Coon în vârstă de trei ani, informează miercuri BBC News.

Interesant este faptul că cea mai lungă pisică din lume avea aceeași dimensiune cu ceilalți pisoi atunci când a fost luat acasă de către stăpâna sa, Stephy Hirst, din Melbourne, acum patru ani, însă acum lucrurile sunt total diferite.

În urmă cu două săptămâni Stephy i-a creat lui Omar un cont pe rețelele de socializare, iar fotografiile cu acesta au fost distribuite pe contul Cats of Instagram de peste 270.000 de ori. De atunci, felina a apărut în principalele ziare australiene și la televiziunea națională. 

Felina se scoală de obicei la ora 05:00, se răsfață cu hrană uscată la micul dejun, se joacă în curte, doarme pe trambulină, iar seara mănâncă carne de cangur. "Este singurul fel de carne pe care vrea să-l mănânce", a explicat stăpâna superbei pisici.
După ce Omar a devenit faimos pe internet, Hirst susține că a fost contactată de reprezentanții Cărții Recordurilor pentru a le trimite dimensiunile felinei.

Actualul deținător al recordului este tot un Maine Coon, cu o lungime de 1,18 metri din Wakefield, West Yorkshire, scrie Agerpres.