Evenimentul Zilei > Actualitate > Piromanul din Galați: Și-a incendiat a patra oară propria locuință. Zeci de oameni, evacuați. VIDEO
Piromanul din Galați: Și-a incendiat a patra oară propria locuință. Zeci de oameni, evacuați. VIDEO

Piromanul din Galați: Și-a incendiat a patra oară propria locuință. Zeci de oameni, evacuați. VIDEO

Un bărbat din Galați este recordman al autoincendierii propriei locuințe. În noaptea de vineri spre sâmbătă și-a dat foc casei a patra oară.

Piroman la Galați! Un număr de 28 de persoane s-au auto evacuat sau au fost evacuate de pompieri şi 4  apartamente au fost afectate, după ce un bărbat şi-a incendiat a patra oară locuința, informează, sâmbătă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, incendiul s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, la un apartament din municipiul Galaţi, pe strada Victor Papilian, bloc B.

Piroman la Galați!  Au fost afectate 3 apartamente, casa scării și instalația electrică

La faţa locului s-au deplasat două autospeciale şi un echipaj SMURD de la Detaşamentul de pompieri Galaţi. În urma degajărilor masive de fum, au fost evacuate 8 persoane şi a fost aerisită casa scării. Până la venirea pompierilor, alte 20 de persoane s-au autoevacuat.

„Incendiul a fost lichidat, iar cauza probabilă este acţiunea intenţionată a proprietarului, a cărui statistică negativă a ajuns la al patrulea incendiu provocat la acelaşi apartament. Au fost afectate încă 3 apartamente cărora le-a fost deteriorată uşa şi tencuiala. Instalaţia electrică de pe casa scării au fost deteriorată”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Dan Ionaşcu. Potrivit presei locale, este vorba despre un bloc din cartierul Micro 40.

Pompieri bătuți și înjurați la Vaslui

Marți, un grav incident s-a derulat în județul învecinat Vaslui. Un incendiu devastator a distrus un magazin şi spaţiile de depozitare ale unei familii din localitatea Dumeşti. Pompierii afirmă că au fost bruscaţi şi înjuraţi de rudele proprietarilor.

Potrivit corespondentului Adevărul, cele două autospeciale trimise de la Vaslui au ajuns după mai bine de o oră. Deplasarea a fost îngreunată de faptul că Drumul Naţional 15 D era acoperit cu polei. afirmă reprezentanţii ISU. Sosirea întârziată a echipajelor a stârnit revoltă printre localnici, câţiva dintre ei (rude ale proprietarilor magazinului) înjurând şi lovind cu pumnii doi dintre pompieri.

Sursă foto, video: Viața Liberă