Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv EvZ. Alertă în MAI. Un piroman a atacat o secție de poliție
Exclusiv EvZ. Alertă în MAI. Un piroman a atacat o secție de poliție

Exclusiv EvZ. Alertă în MAI. Un piroman a atacat o secție de poliție

Incident de necrezut în curtea unei secții de poliție. Trei mașini au ars ca niște torțe

Polițiștii Biroului Autostrăzii Soarelui (A2) au fost, sâmbătă dimineață, martorii unor evenimente incredibile. Două dintre mașinile lor de serviciu parcate în curtea secției de poliție , au fost cuprinse de flăcări.

Surse din rândul investigatorilor care au preluat cazul vorbesc despre faptul că focul ar fi fost pus, din răzbunare, de un bărbat căruia, cu câteva ore mai devreme, i-ar fi fost confiscat autoturismul în urma unei acțiuni polițienești. Este, însă, doar una dintre pistele aflate  în cercetare în acest dosar de incendiere.

Alarma s-a dat în jurul ore cinci dimineața când pe platoul unde se află parcate mașinile de serviciu ale polițiștilor, dar și autoturismele  confiscate în urma unor acțiuni, s-a produs un  incendiu violent. Ca din senin, trei mașini – una civilă, confiscată recent -, și două autospeciale ale Biroului Autostrada Soarelui (A2) au fost cuprinse de flăcări. Epicentrul incendiului a fost, au stabilit pompierii, mașina civilă de la care flăcările s-au extins rapid la cele două mașini de poliție care o încadrau în parcare.

Mașinile poliției, incendiate cu intenție?

Focul  izbucnit  în parcarea secției de poliție aflată la kilometrul 20 pe A2 a fost stins de pompieri, dar în urmă au rămas multe semne de întrebare. Cum a fost posibil ca o mașină să se aprindă din senin? Sau e vorba de o mână criminală, de un act de răzbunare al unui piroman care i-a vizat pe polițiști?

Surse judicare ne-au dezvăluit că în prim-planul acestui eveniment incredibil,  o premieră dacă ne gândim că s-a  produs chiar în parcarea unei secții de poliție, s-ar afla chiar proprietarul autorismului recent confiscat. „Persoana a avut un fel de altercație cu polițiștii în urma unei acțiuni. A fost încătușat, iar mașina i-a fost confiscată.

Din cercetările efectuate până acum, se pare că bărbatul ar fi vrut să se răzbune că a rămas fără mașină. S-ar fi dus pe platou, unde era parcată mașina lui și i-ar fi dat foc știind că flăcările se vor extinde și la mașinile poliției. , ne-au dezvăluit surse judiciare.

Măsuri precare de siguranță în zonă, anchetă internă

Biroul Autostrada Soarelui este o secție de poliție atipică din punct de vedere al siguranței. În zonă nu există gard protector, așa că  oricine poate să ajungă nestingherit în spatele clădirii poliției, pe platoul unde sunt parcate atât mașinile de serviciu ale agențior rutieri, cât și autoturismele civile confiscate în urma unor acțiuni polițienești. Tot în zonă este și sediul CNADR.

Chiar și în aceste condiții de siguranță precară a zonei în care polițiștii își parchează mașinile de serviciu, a fost declanșată o anchetă internă, așa cum o cer procedurile. Cei aflați pe tură vor „da cu subsemnatul” pentru a se stabili cum s-a putut ca cineva să poată să producă un asemena incendiu chiar într-o secție de poliție. „Este posibil să se ajungă și la acuzații de neglijență în serviciu”, ne-au mai dezvăluit aceleași surse.

 


I-au aruncat mașina în aer! Șeful Poliției, victima unui atac mafiot

Răzbunare mafiotă la Reşiţa. Incendiere la comandă! News Alert

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: