Evenimentul Zilei > International > Secție de poliție atacată de elevi. Motivul este unul incredibil
Secție de poliție atacată de elevi. Motivul este unul incredibil

Secție de poliție atacată de elevi. Motivul este unul incredibil

În jur de 100 de elevi au atacat o secţie de poliţie din oraşul german Starnberg, din landul Bavaria, pentru a-şi elibera un coleg de 15 ani, aflat în arest.

Incidentul a avut loc joi noaptea după ce poliţia a fost chemată la o petrecere. Ofiţerii l-au reţinut la petrecere pe adolescent, care era în stare de ebrietate şi agresiv.

Tânărul a fost plasat într-o celulă la secţia de poliţie, ceea ce i-a determinat pe colegii săi să încerce să îl elibereze. Poliţia a informat că elevii au aruncat cu sticle şi au încercat să dărâme uşa de la intrare.

Poliţia a fost chemată în jurul orei locale 21:45, la câteva ore după ce începuse o petrecere de sfârşit de an la şcoala gimnazială din Starnberg la care au fost invitaţi elevi, profesori şi prieteni.

Conform şcolii, o petrecere privată avea loc pe o alee chiar lângă şcoală. Un adolescent de 15 ani de la acea petrecere i-a cerut unui gardian droguri şi a devenit apoi agresiv. Poliţia a fost chemată iar elevul, care a fost descris ca fiind în stare de ebrietate, a fost în continuare agresiv, astfel că i s-a ordonat să părăsească petrecerea.

După ce a refuzat, „reţinerea sa a devenit singura variantă”, au informat poliţiştii. Unii dintre prietenii tânărului au încercat să intervină iar unul dintre ei ar fi încercat să îl lovească pe un poliţist cu piciorul în cap.

Până când poliţiştii au ajuns la secţia de poliţie, în jur de 100 de persoane se adunaseră afară. Directorul şcolii nu a putut preciza dacă elevii erau de la şcoala sa.

În jur de 50 de persoane au aruncat cu sticle şi pietre, iar unii au încercat să intre forţat în clădire. Un geam a fost spart iar însemnele poliţiei, de la intrare, au fost date jos.

Au fost chemaţi în jur de 70 de poliţişti iar un tânăr de 19 ani a fost reţinut temporar. Adolescentul care fusese reţinut iniţial a fost eliberat şi predat părinţilor care l-au dus ulterior la spital din cauza unei dureri de cap. Conform testelor efectuate la spital, tânărul ar fi consumat alcool şi droguri,

Conform declarațiilor oficialilor şcolii, adolescentul nu este elev la instituţia respectivă, consemnează news.ro.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: