Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, bărbatul a folosit lichide combustibile şi materiale textile pentru a da foc blocului.

În momentul izbucnirii incendiului în bloc se aflau 32 de adulţi şi şapte copii.

În urma acestui eveniment, două persoane au fost transportate la spital după ce au suferit arsuri şi escoriaţii. De asemenea, alte două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au suferit un atac de panică.

Locatarii blocului care au dat telefon la 112 au afirmat că incendiatorul ar fi aruncat cu benzină şi pe persoane care trec prin zona respectivă.

Poliţia Judeţeană Dolja anunţat că la locul incendiului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie, precum şi luptători SAS, care au reuşit să pătrundă în apartamentul în care acesta se afla, situat la etajul doi al blocului.

Bărbatul a fost imobilizat, stabilindu-se că are 32 de ani şi este din Craiova.

„Acesta se afla în prezent la sediul secţiei, în cauză fiind demarate cercetările pentru lămurirea stării de fapt şi a dispunerii măsurilor legale ce se impun”, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

În acest caz, a fost dispusă efectuarea de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativa la infracţiunea de omor, cazul fiind preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, potrivit romaniatv.net