Edilul a refuzat să facă vreo declarație. Ulterior, procurorii au precizat că Ștefan coordona o firmă de construcții condusă prin interpuși. „Societatea SC Strong Montaj SA a încheiat și a executat contracte de lucrări cu diferiți clienți și a achiziționat bunuri și servicii”, susțin procurorii DNA. Altfel spus, firma amintită a făcut acte de comerț în efectuarea cărora s-a implicat Gheorghe Ștefan.

Lucrări publice

Acest lucru este interzis de lege, fiind incompatibil cu funcția de primar. Firma lui Ștefan a contractat lucrări cu trei comune din județ – Tazlău, Gherăești și Drăgănești. Fost lider al PDL, primarul șiar fi folosit, în mod repetat, în perioada 2010-2012, influența în relația cu funcționari publici din cadrul unor instituții. „Finanțarea lucrărilor era evaluată anual de consiliile județene. Propunerea de finanțare se trimitea ministerului Dezvoltării, care comunica valoarea anuală a fondurilor alocate.

Mai departe, repartizarea pe comune a sumelor de la bugetul de stat se făcea de către consiliul județean”, susțin procurorii. Astfel, Ștefan a reușit în perioada 2010-2012, cu ocazia rectificărilor, să direcționeze sume de bani, în special către comunele care aveau încheiate contracte cu Strong Montaj SA Tot ieri, Gheorghe Ștefan a fost pus sub control judiciar.

Acest lucru înseamnă că nu are voie să plece din țară fără aprobarea procurorului, nu are voie să ia legătura cu anumite persoane indicate de anchetatori și are obligația să se prezinte la audieri ori de câte ori este citat. În caz contrar, Ștefan a fost anunțat că va fi arestat.