Evenimentul Zilei > International > Pierdere importantă a armatei ruse în Ucraina. Nepotul ministrului adjunct al Apărării din Rusia a fost ucis pe front
Pierdere importantă a armatei ruse în Ucraina. Nepotul ministrului adjunct al Apărării din Rusia a fost ucis pe front

Pierdere importantă a armatei ruse în Ucraina. Nepotul ministrului adjunct al Apărării din Rusia a fost ucis pe front

Rusia a înregistrat o pierdere importantă pe frontul din Ucraina. Presa rusă anunță că Adam Khamkhoyev, nepotul ministrului adjunct al Apărării din Rusia, Yunus-Bek Yevkurov, a fost ucis în război. El a fost comandantul companiei de asalt a armatei ruse.

Adam Khamkhoyev, comandantul companiei de asalt a armatei ruse, și-a pierdut viața pe frontul din Ucraina, într-una din luptele disputate în noaptea de 21 mai. Comandantul era nepotul adjunctului șefului Ministerului rus al Apărării, Yunus-Bek Yevkurov. Anunțul cu privire la decesul lui Khamkhoyev a fost făcut de către ucrainenii de la Ukrinform, care citează The Magas Times.

Potrivit declarațiilor, trupul neînsuflețit a lui Adam Khamkhoyev va fi transportat către orașul său natal, Karabulak, din Rusia. Aici va fi înmormântat așa cum se cuvine.

Adam Khamkhoev, nepotul adjunctului șefului Ministerului rus al Apărării, este absolvent al Școlii Superioare de Comandă Aeropurtată din Ryazan. Presa ingușă precizează că Khamkhoev a servit în unitatea militară din Ulianovsk.

Adam Khamkhoev este nepotul lui Yunus-Bek Yevkurov, ministrul adjunct al Apărării ruse din iulie 2019. Unchiul său a avut o carieră politică îndelungată, conducând timp de 12 ani Republica Ingușetia. În decembrie 2021, Yevkurov a fost promovat la rangul de general-colonel.

Pierderile înregistrate de Rusia în războiul din Ucraina

Rusia a înregistrat numeroase pierderi în rândul trupelor. Potrivit bilanțului oferit de Statul Major General ucrainean, au fost uciși aproximativ 28.850 de soldați ruși, dintre care mulți ofițeri, inclusiv superiori.

Autoritățile de la Kiev susțin că majoritatea soldaților ruși uciși în timpul războiului din Ucraina sunt tineri, proveniți din cele mai sărace regiuni ale Federației Ruse și adesea din minorități etnice. O mare parte dintre aceștia au vârste cuprinse între 21 și 23 de ani, iar 74 dintre ei nu aveau nici 20 de ani, precizează Mediazona.

„Cel mai mare număr de soldaţi şi ofiţeri ai forţelor terestre ruse provin din orăşele şi sate din Rusia. Acest lucru este legat de stratificarea socio-economică şi (…) educativă”, explică Pavel Luzin, comentator al site-ului de informaţii online Riddle Russia. Pentru că „exigenţele pentru serviciul militar” în aceste forţe ale armatei sunt „relativ mici”, cei mai buni soldaţi şi viitori ofiţeri preferă alte ramuri, precum „forţele aeriene şi spaţiale, forţele balistice strategice şi marina”, a mai spus Luzin.

Vladimir Putin nu a pierdut doar militari pe frontul de luptă, ci și aparatură militară. De asemenea, Rusia a mai pierdut 1.251 de tancuri, 3.043 de vehicule blindate, 586 de sisteme de artilerie, 199 de sisteme de lansare de rachete multiple, 91 de sisteme de apărare aeriană, 202 de avioane de război, 167 de elicoptere, 441 de vehicule aeriene fără pilot, 13 nave militare, 2.136 de vehicule și rezervoare de combustibil, 102 rachete de croazieră și 43 de echipamente speciale.