Evenimentul Zilei > Politica > Piedone revine și e gata să lupte din umbră. PPU își anunță candidații la locale
Piedone revine și e gata să lupte din umbră. PPU își anunță candidații la locale

Piedone revine și e gata să lupte din umbră. PPU își anunță candidații la locale

Partidul Puterii Umaniste și-a anunțat oficial candidatul pentru alegerile locale din 2020 la Primăria Sectorului 4. Acesta nu este nimeni altul decât „discipolul” favorit al lui Cristian Popescu Piedone, actualul președinte al PPU Sector 4, Vasile Negrilă. Pe parcursul conferinței de presă menite să anunțe candidatul pentru Primăria Sectorului 4, cei doi s-au întrecut în complimente unul la adresa celuilalt, în aplauzele colegilor de partid. La conferință a participat și europarlamentarul Maria Grapini.

Discursul Mariei Grapini

Eurodeputatul umanist a discutat despre faptul că PPU a reușit o mare performanță în 2016, la alegerile locale, când au obținut trei mandate de consilieri. Grapini a spus că ține foarte mult la doctrina umanistă deoarece a ajuns în funcția de eurodeputat pornind dintr-o familie săracă. Nici atacurile politice nu au lipsit din discursul umanistei, Grapini afirmând că Daniel Constantin a furat identitatea partidului. Și președintele PNL, Ludovic Orban, a fost taxat pentru anumite afirmații făcute despre oamenii de la țară pe care i-a catalogat de la „coada vacii”. Grapini a mai zis că în Parlamentul European nu se rezolva problemele României, ci că se apară drepturile.

Umor, complimente și naționalism

Cristian Popescu Piedone l-a numit pe Vasile Negrilă „un diamant” și „bolidul Sectorului 4”. Nici „elevul” nu a rămas dator față de fostul primar al Sectorului 4, considerându-l „un profesor pe care niciun contracandidat de-al său nu și l-ar permite să îl aibă”. Ceea ce pe unii i-ar ofensa, se pare că este un compliment în ideologia umanistă. Maria Grapini a fost numită de către Piedone singurul europarlamentar român „naționalist”, deoarece este singura care luptă pentru drepturile românilor, conform fostului ales local. „Domnul Negrilă va fi urmărit nu de SRI, ci de noi”, a glumit Piedone.

Partidul Puterii Umaniste social-liberal (PPU-SL) s-a înființat pe data de 8 iunie 2015, când senatorul Alfred Laurențiu a înregistrat o nouă mișcare politică la Tribunalul București. PPU-SL s-a născut din vechiul Partid Conservator, fiind format din acei membri care nu au dorit să facă parte din actuala alianță cu Tăriceanu, cunoscută astăzi ca ALDE. Doctrina umanistă pune accentul pe nevoile oamenilor înainte oricărei ideologii, de unde rezultă posibilitatea de a aplica atât măsuri liberale, cât și măsuri sociale.