Vorbim despre o imagine controversată a lui Iisus atribuită lui Leonardo da Vinci, care a făcut lumea artei să se întrebe dacă nu cumva este ceva în neregulă cu lucrarea. Pe lângă prețul său ridicat de 450 de milioane de dolari, autenticitatea picturii este pusă la îndoială. 

Prin urmare, muzeul Luvru din Paris a anulat o expoziție planificată care a atras încă o dată atenția în lumea artei. Mai mult decât atât, reprezentanţii departamentului cultural al muzeului au evitat răspunsul şi au declarat „nu știu unde se află lucrarea“.

În concluzie, tabloul pare să fi dispărut 

Oficialii francezi de la Louvre din Paris se așteptau să primească pictura pentru o expoziție care va marca 500 de ani de la moartea lui Leonardo da Vinci în cursul acestui an. Ei au sperat că tabloul va apărea înainte de acea dată, dar acest lucru nu s-a întâmplat până acum. 

Dianne Modestini, profesoară de artă la Institutul de Arte Frumoase din New York, a declarat: "E tragic. Lipsa tabloului pentru iubitorii de artă și a celor care au fost atraşi de această pictură – o capodoperă, o raritate – este profund nedreaptă".  

Dispariţia tabloului este plină de mister: nimeni nu știe nimic, determinând  pe mulți să creadă că prințul Mohammed care a cumpărat opera se ascunde în spatele acestei situaţii. Unii au speculat că achiziţionarea acestei piese ar fi putut fi o modalitate relativ ușoară de a spăla o jumătate de miliard de dolari.

Ultima expunere a picturii a fost la Zurich, unde trebuia să fie inspectată de o companie de asigurări înainte de a fi trimisă într-un "un loc necunoscut" . După Elveția, "piesa dispare complet" spus Modestini, potrivit foxnews.

Martin Kemp, un istoric de artă la Oxford, a declarat pentru New York Times că imaginea a fost „un fel de versiune religioasă la «Mona Lisa» și cea mai puternică declarație a lui Leonardo da Vinci privind confiscarea diviniţăţii“. "Nu știu nici unde este," spune el. Să sperăm că cel puțin prințul saudit ştie ce face".