Evenimentul Zilei > Actualitate > „Nu vă supărați, mai aveți un picior de luat”. Pentru că era întuneric, au uitat piciorul în gară
„Nu vă supărați, mai aveți un picior de luat”. Pentru că era întuneric, au uitat piciorul în gară

„Nu vă supărați, mai aveți un picior de luat”. Pentru că era întuneric, au uitat piciorul în gară

Vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor, Bogdan Bănică, a povestit pe Facebook o întâmplare absolut tulburătoare petrecută pe 24 martie în apropierea Gării Verești, din Suceava, după ce un tânăr a fost lovit de tren. La sosirea Ambulanței, medicii au preluat victima, însă nu și piciorul ei secționat, pentru că era întuneric afară și nu l-au găsit, la o căutare rapidă.

Polițiștii în schimb, su fost mai perseverenți. Au continuat căutarea piciorului tânărului de 17 ani, pe care l-au transportat la spital, într-o pungă de plastic, pentru a-l preda chirurgilor, cu proces verbal.

"Alăturat vă înaintăm una bucată treime inferioară gambă de om", a scris pe Facebook Bogdan Bănică, vicepreședintele SNPC DECUS.

#piciorulnuaveapuls
Nimic deosebit nu prevestea o tură nasoală a colegilor. Își luaseră în primire serviciul de noapte, și-au ridicat armamentul, s-au echipat cu vestele reflectorizante. Cafeluța de rigoare și…la muncă.
Până când apelul dispecerului i-a direcționat spre un accident feroviar: un adolescent se pare că a fost călcat de tren, fiindu-i secționat un picior.
Ca în toate cazurile de maximă urgență, colegii mei s-au deplasat la locul indicat, sirene, girofar, alertă de gradul unu.
Echipajul medical preia victima, o introduce în ambulanță și rămâne fără răspuns la solicitarea polițiștilor: "Nu vă supărați, mai aveți un picior de luat. Ăla secționat, al victimei…"
Scârțâit de pneuri, nino-nino și ambulanța…dusă a fost.
– OK, dar ce dracu’ facem cu…piciorul, întrebă mirat un agent proaspăt ieșit din școală. 
– Îl ducem la spital, cum ce facem? Poate se reușește reconstrucția, veni instant răspunsul colegului.
– De dus îl ducem, dar cum?
În sacoșă. Într-o sacoșă au fost nevoiți ai mei să-l ducă, pe piciorul amputat, la UPU, în Logan. Și a fost predat asistentelor de acolo, pe bază de proces-verbal: "alăturat vă înaintăm una bucată treime inferioară gambă de om…" ?
Aș întreba-o eu acum pe d-na Pintea și pe d-na Carmen (citta), de ce nu a ajuns încă la Suceava echipa mixtă a Corpului de Control Ministerial? Că "nu e" autostrăzi în Moldova⁉️
Vi se pare o un lucru de normalitate ca patrula de poliție să transporte la Urgențe,în portbagaj, un picior în pungă de plastic? Picior de om, să nu uit să precizez. E drept, fără puls, el, piciorul, săracul…
Vă mulțumește pentru implicare”,

Bogdan Bănică susține că medicii de pe Ambulanță au fost anunțați cu privire la picior, însă nu ar fi dat atenție polițiștilor.

Monitorul de Suceava a scris că tânărul de 17 ani a fost acroșat de locomotiva unui tren de călători, care circula de la Botoșani spre Suceava, în apropierea gării Verești. El locuia alături de familie lângă calea ferată și a fost găsit în stare gravă de tatăl său, la mai mult de două ori după ce suferise amputația de gambă a piciorului drept. Băiatul a fost preluat de un echipaj de la SAJ Suceava în stare gravă, în șoc hemoragic, piciorul amputat rămânând între linii.

Personalul medical a explicat ulterior că prioritară era salvarea pacientului, astfel că gamba nu a fost recuperată, mai ales că era întuneric și nu a fost de găsit la o căutare rapidă.