Comisarul-Şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Timiş, Sorin Susanu, este de părere că, în pieţele din Timişoara sunt foarte multe lucruri de făcut cu privire la condiţiile oferite consumatorilor şi producătorilor.

“Mai este de făcut extraordinar de mult. Trebuie să existe legalitatea funcționării acestor piețe și condițiile igienico-sanitare și minime obligatorii prevăzute de lege. Degeaba producătorii aduc produse conforme, dacă efectiv această administrație a piețelor îi pune în situația ca produsele să fie deteriorate și imposibil de depozitat în condiții normale și obligatorii, lucru care duce mai departe la produse neconforme pentru consumator. Ca urmare, trebuie să înțeleagă primăria, prin Administrația Piețelor, că legea este valabilă și pentru ei și că nerespectarea normelor legale poate duce la sancțiuni care pot ajunge pe lângă amenzi, care au valori de până la 50.000 de lei, până la suspendare de activitate. Am descoperit în piețe gunoi depozitat necorespunzător, apa destinată consumatorilor cât și celor din piață care nu știm dacă este potabilă, spații de depozitare frigorifice nefuncționale, spații de depozitare cu igrasie, faptul că nu există locurile minim obligatorii de parcare și multe alte situații. Una dintre acestea este și faptul că nu există zona destinată producătorilor, altfel nu facem decât să facilităm accesul speculanților. (…) Activitatea de control este în desfășurare. Se va aplica inclusiv măsura de suspendare a activității în cazul unor spații, spre exemplu Piața Badea Cârțan, care este total improprie acestor activități”, a spus declarant.

Printre priorităţile primăriei Timişoarei s-a aflat schimbarea conducerii de la Pieţele SA, însă nu şi remedierea neregulilor existente în aceste pieţe. Un apropiat al primarului Timişoarei, numit recent şef la Pieţe, spune că ceea ce au descoperit inspectorii OPC este nefiresc şi că în momentul de faţă se iau măsuri pentru sănătatea cetăţenilor.

Te-ar putea interesa și: