Evenimentul Zilei > Social > Pianistul Christopher Falzone, unul dintre laureaţii Concursului George Enescu, a decedat la 29 de ani
Pianistul Christopher Falzone, unul dintre laureaţii Concursului George Enescu, a decedat la 29 de ani

Pianistul Christopher Falzone, unul dintre laureaţii Concursului George Enescu, a decedat la 29 de ani

Pianistul american Christopher Falzone, câştigător a numeroase premii la nivel internaţional, între care şi premiul al III-lea al secţiunii Pian a ediţiei din 2007 a Concursului „George Enescu“, a decedat la vârsta de 29 de ani.

Christopher Falzone a murit miercuri, cauza decesului nefiind făcută publică în mod oficial. Potrivit editorialistului britanic Norman Lebrecht şi unor apropiaţi ai lui Christopher Falzone, tânărul pianist s-a sinucis. El s-ar fi aruncat de la etajul al zecelea al spitalului din Geneva (Elveţia) în care era internat. Norman Lebrecht precizează că a fost contactat în urmă cu patru luni de doi muzicieni, care au susţinut că tânărul pianist ar fi fost „spitalizat împotriva voinţei sale“.

Christopher Falzone s-a născut în 1985, în Statele Unite, iar la vârsta de 4 ani a început să studieze pianul şi s-a făcut remarcat rapid datorită talentului său.

A fost elev al cunoscuţilor pianişti Leon Fleisher şi Claude Frank, la Curtis Institute of Music din Philadelphia, înainte de a câştiga numeroase premii, între care trofeul Gilmore, în 2004, şi premiul concursului „Martha Argerich“, în 2009.

În 2010, Christopher Falzone a câştigat premiul întâi al Concursului Internaţional de Pian din Orléans. De asemenea, Christopher Falzone a fost onorat de critica de specialitate pentru albumul său din 2011 „Sisyphe“, care cuprinde şi interpretări ale unor melodii compuse de George Enescu.

Christopher Falzone a câştigat premiul al treilea al secţiunii Pian la ediţia din 2007 a Concursului Internaţional „George Enescu“. În aceeaşi ediţie a competiţiei organizate la Bucureşti, Christopher Falzone a abţinut şi premiul pentru cea mai bună interpretare a unei sonate de George Enescu, potrivit site-ului evenimentului.

Christopher Falzone cânta în mod regulat în SUA, în special alături de dirijorii Michael Tilson Thomas şi Leonard Slatkin.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: