Pfizer dă o lovitură istorică. E știrea anului! Se va întâmpla chiar în 2022

Pfizer dă o lovitură istorică. E știrea anului! Se va întâmpla chiar în 2022 Pfizer. Sursa foto: flickr.com

Pfizer estimează că va genera venituri record în 2022. Compania a afirmat marți că se așteaptă să vândă vaccinuri anti-Covid-19 de 32 de miliarde de dolari, iar de pe urma pilulei Paxlovid ar urma să câștige 22 de miliarde de dolari.

Compania a înregistrat rezultate mixte în trimestrul al patrulea, mai ales după ce acțiunile Pfizer au scăzut cu peste 3%. Cu toate acestea,  veniturile Pfizer din al patrulea trimestru s-au dublat în general, ajungând la 23,84 miliarde de dolari, datorită vânzărilor de 12,5 miliarde de dolari ale vaccinului anti-Covid.

Pastilele antivirale ale companiei care luptă împotriva Covid, Paxlovid, a contribuit cu 76 de milioane de dolari în SUA în timpul celui de-al patrulea trimestru după ce Administrația pentru Alimente și Medicamente a dat aprobarea de urgență a pilulei în decembrie.

Vânzări de 54 de miliarde de dolari în 2022 pentru vaccinul Covid și pilula Paxlovid

Potrivit datelor Refinitiv, analiştii prognozau vânzări de 33,79 miliarde de dolari pentru vaccinul COVID-19 şi de 22,88 miliarde de dolari pentru Paxlovid. Vaccinul, bazat pe tehnologia ARNm care stă și în spatele produsului de la rivalul Moderna, este utilizat în peste 160 de țări, inclusiv în Statele Unite. Pfizer își propune să producă peste 4 miliarde de doze în 2022, cu 1 miliard mai mult faţă de anul precedent.

Ne puteți urmări și pe Google News

Paxlovid, medicamentul pentru tratarea COVID, s-a dovedit promițător în reducerea spitalizărilor și a deceselor la pacienții cu risc ridicat, iar compania se așteaptă să producă cel puțin 120 de milioane de seturi de tratament cu acest medicament.

Câștigurile nu se vor opri aici. Urmează vaccinul anti-Covid pentru copiii sub 5 ani

În total, Pfizer a estimat pentru 2022 vânzări de la 98 la 102 miliarde de dolari, deşi estimările dădeau cîştiguri de 105,48 miliarde de dolari. Banii în plus vor veni deoarece Pfizer și  BioNTech lucrează, de asemenea, cu FDA pentru a accelera autorizarea vaccinului lor Covid pentru copiii sub 5 ani în această lună, ultimul grup de vârstă rămas în SUA care nu este eligibil pentru imunizare.

Copiii sub 5 ani vor avea nevoie în cele din urmă de trei doze, dar lucrează pentru a obține primele două injecții autorizate de FDA în timp ce termină studiile cu a treia doză.

În plus, compania lucrează și pentru a crește producția și livrarea Paxlovid. Bourla a spus că Pfizer se așteaptă să producă între 6 și 7 milioane în primul trimestru și 120 de milioane până la sfârșitul anului. Guvernul SUA a comandat 20 de milioane de pastile, 10 milioane fiind așteptate până în iunie, scrie cnbc.com.