„Sunt profund indignat că acest anunț în fața societății românești, privind Dosarul Revoluției, este făcut de Augustin Lazăr. Adică dacă nu ar fi fost dezvăluirile, documentele care arată că Augustin Lazăr, în loc să servească legea, a servit cele mai negre ținte ale regimului Ceaușist, care era situația?

Cu toate acestea dânsul vine și vorbește despre datoria de onoare. 

Dacă nu erau aceste documente, noi, astăzi, eram în situația ca unul dintre cei mai bravi români, Iulius Filip, să fi fost uitat, iar acela care l-a ținut sub tortură să fie procurorul general al României, după 30 de ani de la Revoluție”, a declarat Petre Roman.

El a adăugat că Augustin Lazăr nu a servit legea, iar referitor la PNL, a declarat că se departe de conducătorii partidului pentru lipsa de reacție a acestora.

„Augustin Lazăr nu a servit legea. Dacă o servea, îl elibera pe Iulius Filip. Daca ar fi servit-o, nu pățea nimic, nu era situația de așa natură încât să pățească ceva foarte grav, pe lângă ce pațise Iulius Filip. Dumnealui s-a asociat cu ce i s-a cerut, nu cu legea. Aici mă despart cu multă durere de actualii conducători ai PNL. Ce mai aşteaptă, în faţa acestei situaţii?”, a mai spus fostul premier.

 

Te-ar putea interesa și: