Petre Daea, anunț pentru producătorii români. Va lua o măsură decisivă pentru produsele autohtone

Petre Daea, anunț pentru producătorii români. Va lua o măsură decisivă pentru produsele autohtone Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Petre Daea, invitat la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, a vorbit despre viața sa personală, despre cum decurg lucrurile la minister, dar a venit şi cu vești bune pentru producătorii români.

Petre Daea a anunțat că agricultorii români vor avea parte „în curând de Casa de Comerţ, care va avea rolul de colecta produsele de la micii producători şi să le facă accesibile românilor”. Ministrul Agriculturii nu renunțat la ideea acestui proiect spunând că produsele româneşti sunt net superioare calitativ celor din import şi ar fi păcat ca românii să nu aibă acces la ele.

Întreba dacă mai poate, ministrul Daea a răspuns: „Oho, cum să nu”

Întrebat de către jurnalista Denise Rifai dacă mai poate, ţinând cont că are deja 72 de ani, ministru Petre Daea a răspuns: „Oho, cum să nu. Mai poate şi face dovada aceasta. Plec zilnic la ora șase de acasă, cu tot ce trebuie la mine, pentru a-mi face treaba, apoi intru în dispozitiv, la opt intru în ședință cu secretarii de stat, la 11 jumătate se încheie ședința. Apoi, fie mă duc în teren, fie că intru în atelierele de lucru, unde se construiesc legi, astfel încât sa fac ce mă îndeamnă conștiința”.

Cu privire la faptul că noi mâncăm mai prost decât alte state europene, ministrul Agriculturii a spus că românii sunt încă atrași de etichetele produselor de import.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În primul rând nu ar trebui. Pentru ca nu suntem atenți. Am făcut o echipa mixtă cu specialiști care au plecat în ţările de unde importam. Este vorba şi despre etichetarea şi prezentarea produselor respective. Dar lumea a început să înțeleagă, deşi tot mai suntem atrași de etichetă, ne ducem dupa aia mai colorată. Trebuie să etichetam produsele romanești, ca românii să ştie şi să consume. Nu mâncam mai prost, daca folosim produse romanești. Dacă mâncam produse de afară, e mai greu să ai încredere. Să mâncam produse romanești, cunoaștem producătorul, avem trasabilitate. ANPC văd că e extrem de activ, cu acțiuni concrete, şi bine face, pentru a-i informa pe consumatori care este situația în piață”.

Agricultorul român este condamnat la sărăcie?

Ministrul Petre Daea spune că totul se va schimba după ce vor demara Casa de Comert. Abia atunci vor crește vânzările de produse românești.

„Nu, categoric nu. Şi dovada o fac rezultatele obținute de agricultorii români. Sigur, vorbim si de afacerile însemnate, dar vorbim şi de producătorul mic, care are nevoie de Casa de Comert, care să adune aceste produse şi să le ducă la consumatorii care vizează aceste produse. Am convenit ca produsele romanești sunt superioare produselor străine, la preț sunt mai ieftine, dar este nevoie ca această Casă de Comert, pe care o să o deschidem în curând, să le facă accesibile”.

Întrebat dacă cineva îi dictează, Pere Daea a spus că doar „conștiința și misiunea”

„Conștiința și misiunea! Conștiința profesională și misiunea pe care o am de această dată, nu ușoară, care creează o serie întreagă de probleme, din punct de vedere al confortului în familie, pentru că nu este simplu, în familie, să nu te regăsești, te întâlnești cu soția doar câteva ore pe noapte. Atunci când ajungi acasă și, să zicem, pui capul pe pernă și te gândești dacă în ziua respectivă ai făcut ceva ce trebuia. Acest lucru îl fac zilnic.

Misiunea mea este să fac ce trebuie pentru această țară și să mă folosesc de cunoștințele pe care le am și să-mi îndeplinesc, spuneam, sarcinile în așa fel încât lumea să poată să mă vadă pe stradă ca un om care a fost sprijinul lor și pentru care eu am lucrat” , a mai spus Petre daea la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D.