Astăzi, Alin Petrache, președintele FRR, a declarat că joi se va prezenta la audierile celor de la World Rugby, federaţia internaţională de specialitate. 

Joi suntem chemaţi la o audiere, la fel ca majoritatea federaţiilor participante în Campionatul European. Sper ca vineri să revenim cu date şi să putem comenta lucrurile pe care le vom afla acolo. S-a discutat foarte mult despre aceste lucruri, dar eu sper ca vineri să putem vorbi şi să explic ceea ce nu am putut să fac o lungă perioadă de timp. Să avem răbdare şi să aşteptăm deciziile. Le vom primi cu siguranţă şi sper ca săptămâna viitoare cel mai târziu să oferim toate detaliile”, a declarat Petrache, potrivit Agerpres.

Stejarii” s-au calificat la turneul final din Japonia de pe locul 2 în ierarhia Rugby Europe International Championship (REIC). Forul român este acuzat că l-a folosit pe nedrept pe jucătorul de origine tongană Sione Faka'osilea, în preliminarii, deși acesta evoluase în trecut pentru naţionala de rugby în 7 a statului Tonga, lucru interzis în noul regulament.