Șeful Administrației prezidențiale de la Kiev a tratat acest subiect mai mult ca pe o glumă, arată agenția Rador. 

„Considerăm petiția drept o glumă, poate chiar o glumă amuzantă”, a declarat Andri Bogdan, șeful Administrației Prezidențiale în cadrul unei emisiuni televizate.

Același oficial a mai spus că „astfel de petiții nu pot sta la baza încetării competențelor președintelui”, și a descris modalitățile legale în care mandatul președintelui Ucrainei poate înceta.

Nu în ultimul rând, șeful Administrației Prezidențiale de la Kiev a spus că „vom depune eforturi pentru ca astfel de oameni să fie cât mai puțini, convingându-i să ne devină susţinători”.

Noul președinte al Ucrainei este, așa cum se știe, Volodimir Zelenski, cel care în recentul scrutin electoral l-a învins pe fostul șef al statului, Petro Poroșenko. 

Cel mai interesant din toată povestea asta este că petiția online a fost publicată chiar pe site-ul Administrației Prezidențiale de la Kiev. 

Pare a fi mai degrabă un test pentru noul președinte, să vadă câte dezamăgiri produce deja în rândul populației.

”Vom depune eforturi pentru ca astfel de oameni să fie cât mai puțini, convingându-i să ne devină susţinători”, a dat asigurări șeful Administrației Prezidențiale.