Evenimentul Zilei > International > Petiție online în Ucraina. În două zile au fost strânse 45.000 de semnături. Ce vor alegătorii de la nou lor președinte
Petiție online în Ucraina. În două zile au fost strânse 45.000 de semnături. Ce vor alegătorii de la nou lor președinte

Petiție online în Ucraina. În două zile au fost strânse 45.000 de semnături. Ce vor alegătorii de la nou lor președinte

Petiție. În Ucraina circulă o petiție online care solicită noului președinte al țării să își dea demisia. În două zile s-au strâns 45.000 de semnături.

Șeful Administrației prezidențiale de la Kiev a tratat acest subiect mai mult ca pe o glumă, arată agenția Rador. 

„Considerăm petiția drept o glumă, poate chiar o glumă amuzantă”, a declarat Andri Bogdan, șeful Administrației Prezidențiale în cadrul unei emisiuni televizate.

Același oficial a mai spus că „astfel de petiții nu pot sta la baza încetării competențelor președintelui”, și a descris modalitățile legale în care mandatul președintelui Ucrainei poate înceta.

Nu în ultimul rând, șeful Administrației Prezidențiale de la Kiev a spus că „vom depune eforturi pentru ca astfel de oameni să fie cât mai puțini, convingându-i să ne devină susţinători”.

Noul președinte al Ucrainei este, așa cum se știe, Volodimir Zelenski, cel care în recentul scrutin electoral l-a învins pe fostul șef al statului, Petro Poroșenko. 

Cel mai interesant din toată povestea asta este că petiția online a fost publicată chiar pe site-ul Administrației Prezidențiale de la Kiev. 

Pare a fi mai degrabă un test pentru noul președinte, să vadă câte dezamăgiri produce deja în rândul populației.

”Vom depune eforturi pentru ca astfel de oameni să fie cât mai puțini, convingându-i să ne devină susţinători”, a dat asigurări șeful Administrației Prezidențiale.