Evenimentul Zilei > Social > Peștii fierb la propriu, în apă, din cauza căldurii extreme. Imagini înfiorătoare. VIDEO
Peștii fierb la propriu, în apă, din cauza căldurii extreme. Imagini înfiorătoare. VIDEO

Peștii fierb la propriu, în apă, din cauza căldurii extreme. Imagini înfiorătoare. VIDEO

Din cauza temperaturilor anormale, extrem de ridicate, peștii din râul Columbia au mari probleme, după cum arată imaginile surprinse de specialiști.

Căldura extremă afectează și peștii. Temperatura râului Columbia a atins în ultimele zile și 21 de grade Celsius, iar asta a afectat serios viețuitoarele din aceste ape. Somonii din râul Columbia au fost expuși la temperaturi ale apei în care nu pot supraviețui și care i-au determinat să izbucnească.

Aceștia au fost acoperiți de leziuni roșii și ciuperci albe, din cauza valului de căldură record din nord-vestul Pacificului, potrivit unui grup de conservare care a realizat pe această temă un videoclip șocant.

Îmaginile ce au fost înregistrate și difuzate de organizația non-profit Columbia Riverkeeper arată un grup de somon de soi înotând într-un afluent al râului. Pot fi observate leziuni despre care grupul spune că sunt rezultatele stresului și supraîncălzirii.

Somonul se întorcea în zonele de reproducere natală

Somonul călătorise în amonte în râul Columbia de la ocean, pentru a se întoarce în zonele de reproducere natală, când au schimbat în mod neașteptat cursul, a explicat Brett VandenHeuvel, directorul executiv al Columbia Riverkeeper.

El a descris șocul ca fiind similar ca cel al unui om care încearcă să „scăpe, în esență, dintr-o clădire în flăcări. Nu au de ales. Ori reușesc sau mor.” Un videograf a surprins scena pentru Columbia Riverkeeper la începutul acestei luni. S-a urmărit progresul pe care îl realizează somonul atunci când încearcă să se adapteze la temperaturi ridicate.

VandenHeuvel și-a amintit că a călătorit în zonă în  după înregistrarea videoclipului și a spus că a văzut somoni suferind în mod similar în alți afluenți. „Este sfâșietor să privești animalele murind nefiresc. Și mai greu îmi este să mă gândesc la cauza acestui fapt. Aceasta este o problemă cauzată de om și mă face să mă gândesc la viitor.”

„Așa m-am simțit rău. Am fost pe punctul de a plânge când i-am privit”

În videoclip, somonul poate fi văzut cu ceea ce par a fi pete albe neclare, semne ale unei infecții fungice. Ele apar atunci când peștele devine stresat din apa fierbinte.

Don Sampson, membru al triburilor confederate ale rezervației indigene Umatilla și membru al consiliului consultativ pentru Alianța Pentru Somoni Tribali din Nord-Vest, a vorbit despre acest videoclip. „Așa m-am simțit rău. Am fost pe punctul de a plânge când i-am privit”, a afirmat cel care este șef ereditar al tribului Walla Walla.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: