Peste 1.000 de litri de alcool confiscaţi la un control în trafic

Peste 1.000 de litri de alcool confiscaţi la un control în trafic

Inspectorii vamali au confiscat circa 1.000 de litri de alcool etilic fără accize, precum şi autoturismul care îl transporta şi au amendat ilegaliştii cu 20.000 de lei, informează un comunicat de presă al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Astfel, un echipaj de la Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj, aflată în misiune de supraveghere şi control al produselor accizabile, a oprit în trafic, pe 12 ianuarie, în localitatea Cuzdrioara, judeţul Cluj, un autoturism care se deplasa dinspre judeţul Maramureş.

Acesta transporta 990 litri alcool etilic cu o concentraţie de 96%, ambalat în 99 peturi de 10 litri, pentru care persoanele în cauză nu au prezentat niciun document de provenienţă, de însoţire, DAI sau dovada plăţii accizei.

Inspectorii au confiscat întreaga cantitate de alcool, autoturismul folosit la transportul acestuia şi au dat o amendă contravenţională în valoare de 20.000 lei. Alcoolul a fost evaluat la o valoare de piaţă de aproximativ 50.000 lei, iar autoturismul la 20.000 lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cazul a fost preluat spre cercetare de Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Cluj.