Evenimentul Zilei > Social > PESTA PORCINĂ africană lovește agresiv România. Oficialii fac apel la sprijinul POPULAȚIEI
PESTA PORCINĂ africană lovește agresiv România. Oficialii fac apel la sprijinul POPULAȚIEI

PESTA PORCINĂ africană lovește agresiv România. Oficialii fac apel la sprijinul POPULAȚIEI

Numărul focarelor de pestă porcină africană este în creștere galopantă. Au fost identificate 521 de cazuri în gospodării și 3 în ferme mari. Au fost sacrificați aproape 50 de mii de porci din aceste focare.

Comitetul de Urgență, care s-a întrunit la Guvern, a stabilit măsurile care se vor lua în zilele următoare pentru a opri evoluția epidemiei. Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Răducu Brănescu, spune că pesta a avut o evoluţie agresivă, explozivă începând cu 9 iunie. Acesta a precizat că virusul pestei porcine africane a intrat în țară pe două căi: prin intermediul unor produse infestate, introduse ilegal în țară provenind de la porcine bolnave, precum și prin intermediul porcilor mistreți din Delta Dunării, care au intrat în contact cu porcii domestici.

Atât Brănescu, cât și secretarul de stat Raed Arafat au făcut apel la populație să anunțe dacă au un porc bolnav sau dacă știu de astfel de situații în localitățile unde trăiesc. Cei care au porci bolnavi vor primi despăgubiri în regim de urgență.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: