Astăzi, președintele PSD continuă să fie cel mai puternic om în statul român. El pare că face și desface după bunul plac și nimeni, dar nimeni nu-l sancționează. Nici Justiția, nici ANAF și nici măcar poporul român la vot. Ei bine, în acest context în care Dragnea pare atotputernic există o singură persoană care-l poate dărâma de pe piedestal și-i poate lua TOTUL. Aceasta este fosta soție, Bombonica Prodana, de care a divorțat la notar, în anul 2015, după 28 de ani de căsnicie.

Surse din PSD mi-au povestit că liderul social-democrațiolor ar fi păcălit-o pe fosta lui soție că separarea oficială este doar una „de ochii lumii”, pentru a-și proteja averea și că totul va rămâna ca și înainte. Nu a trecut, însă prea mult timp și Liviu Dragnea s-a afișat cu tânăra anonimă, Irina Tănase, fosta lui secretară.

Bombonica ar fi înnebunit la propriu și era la un pas să dea declarații grave împotriva fostului soț în dosarul angajărilor fictive, unde de altfel Dragnea a și primit, în primă instanță, trei ani și jumătate cu executare. Dacă, fosta soție, însă ar fi spus tot ce știe, cariera politică a președintelui PSD se încheia. Chiar dacă pentru o perioadă de timp, apele s-au liniștit între foștii parteneri de viață, acum este iarăși scandal. Motivul? Nunta fiului. Aceleași surse PSD mi-au relatat că Bombonica i-ar fi cerut liderului social-democraților să nu vină cu Irina măcar la cununia lui Valentin. Acesta a refuzat, iar Bombonica a ales să stea în umbră, argumentând că nu poate digera public o umilință de acest tip. Sedusă și abandonată, fosta soție a lui Liviu Dragnea are în dotare acum toate armele posibile pentru a-i pune capac celui care conduce cu mână de fier cel mai mare partid din România.

Cine este cu adevărat Bombonica Prodana?

Mulți spun că datorită ei, Liviu Dragnea a ajuns astăzi cine este. Când s-au cunoscut, el era un inginer sărac din comuna Grația, județul Teleorman, absolvent al Facultatăţii de Transporturi din Bucureşti, rămas repetent o dată. Ea nu avea facultate, dar avea bani. Părinții ei erau legumicultori olteni din comuna Giuvărăşti. Autoturismul Aro, pe care Liviu Dragnea l-a primit în dar de la tata socru a figurat mulţi ani în declaraţia de avere a politicianului.

Bombonica și-a dorit și ea diplomă de licență și a obținut-o, dar s-a lăsat cu un scandal de proporții, îngropat în cele din urmă, potrivit presei locale din Teleorman, chiar de Liviu Dragnea.

Așadar, fosta soție a absolvit, după anul 2000, cursurile Universităţii fantomă „Alexandru Ghica” din Alexandria, universitate acuzată că a eliberat peste 15.000 de diplome false. Pe lista beneficiarilor a apărut şi numele Bombonicăi Dragnea.

Cu toate acestea, diploma a ajutat-o să se angajeze în 2007 la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean condus de Liviu Dragnea. Mereu o prezență, mega-discretă, doar angajații serviciului au văzut-o la față.

Puțini știu, dar la fel ca și Valerie Cioloș, Bombonica mai are o diplomă în portofoliu, de data aceasta necontestată de nimeni. Ea a urmat cursuri şi a devenit instructor autorizat de Theta Healing, o tehnică modernă de meditaţie, care vizează gestionarea eficientă a emoţiilor. Numele ei apare pe site-urile de profil ca instructor autorizat care predă cursuri despre ameliorarea afecţiunilor fizice şi emoţionale, prin metoda Theta Healing.

După jobul la stat de la Protecția Copilului, ea a devenit patroană de hotel, chiar în primul mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman al soțului său, care la 34 de ani devenise deja prefect de Teleorman, iar acum urca și mai sus. Dragnea a preluat în locaţie de gestiune hotelul Turris din Turnu Măgurele, iar în 2011, Bombonica a devenit actionar majoritar, cu peste 95% din actiuni, al societati comerciale Hotel Turris SA din Turnu Magurele. În același an, Adunarea Generala a Acționarilor a decis să-i restituie acționarului majoritar mai multe imobile aparținând Hotel Turris SA, printre care se afla şi clădirea unui hotel. După declaraţia de avere a lui Dragnea valoarea imobilelor restituite soției era de 110.770.151,33 lei, aproximativ 25 de milioane de euro. În contabilitatea hotelului însă, bunurile restituite au fost evaluate la aproximativ 240.000 lei, adică de 500 de ori mai puțin decât adevarata valoare a activelor, conform unei analize Adevărul. Un an mai târziu Bombonica şi hotelul au ajuns în atenţia DNA pentru evaziune fiscală.

Așadar, Dragnea a fost prefect al judeţului Teleorman până în 2000, an în care a candidat şi a câştigat şefia Consiliului Judeţean Teleorman pe listele PD. După alegeri a părăsit PD şi s-a înscris în PSD, devenind în scurt timp preşedintele PSD Teleorman.

Au urmat 12 ani în fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Astăzi este președintele Camerei Deputaților, al treiea om în stat, iar alături de el este nu cea care l-a ajutat să urce treaptă cu treaptă în carieră, ci o tânără de 25 de ani.