Evenimentul Zilei > Social > Joe Biden a salutat succesul amartizării roverului Perseverance. ”Felicitări Nasa și tuturor celor care au muncit asiduu”
Joe Biden a salutat succesul amartizării roverului Perseverance. ”Felicitări Nasa și tuturor celor care au muncit asiduu”

Joe Biden a salutat succesul amartizării roverului Perseverance. ”Felicitări Nasa și tuturor celor care au muncit asiduu”

Roverul Perseverance a ajuns joi pe planeta Marte. Momentul istoric a fost urmărit cu pasiune de către președintele american Joe Biden. După o călătorie de 7 luni cu parcurgerea a 470 milioane de kilometri, cel mai performant rover realizat de către om își continuă misiunea pe solul planetei Roșii.

Joe Biden a urmărit cu emoție transmisiunea NASA cu amartizarea roverului Perseverance

Președintele Joe Biden a urmărit în picioare transmisiunea NASA cu momentul istoric în care roverul Perseverance a ajuns, joi, pe planeta Marte. Roverul a făcut o călătorie de șapte luni în care a parcurs 470 de milioane de kilometri.

Pe contul oficial de Twitter al Casei Albe a fost postată o fotografie în care președintele american, în picioare, lângă un birou, privește la un ecran aflat pe perete. Pe ecran erau transmise în direct imaginile NASA cu amartizarea roverului Perseverance.

”Felicitări NASA și tuturor celor care au muncit asiduu ca să facă posibilă acestă asolizare istorică a roverului Perseverance”, a spus Joe Biden

Fotografia este însoțită de un mesaj din partea lui Joe Biden: „Felicitări NASA și tuturor celor care au muncit asiduu ca să facă posibilă această asolizare istorică a roverului Perseverance. Astăzi am dovedit încă o dată că prin puterea științei și cu ingeniozitatea americană, nimic nu rămâne dincolo de tărâmul posibilității”.

Roverul Perseverance și-a încheiat călătoria într-un vast bazin plat. El a transmis deja pe Pământ o primă imagine cu Planeta Roșie. Perseverance este cel mai mare și mai sofisticat rover folosit până acum de NASA, un adevărat laborator de astrobiologie robotică, susțin specialiștii. Are aproape o tonă, este dotat cu un braț robotic, 19 camere video și două microfoane și are la bord un mini-elicopter, care va încerca primul zbor controlat într-o altă lume a sistemului nostru solar.

Misiunea Perseverance a costat peste 2,5 miliarde de dolari

Misiunea americană a costat peste două miliarde și jumătate de dolari. Perseverance are ca obiective principale colectarea de roci și căutarea de urme de microbi care ar fi putut trăi pe Marte acum trei miliarde de ani.

Misiunea americană se alătură celor ale Chinei și Emiratelor Arabe Unite. Beijingul vrea să plaseze un rover pe suprafața planetei, iar dacă va reuși, China va deveni prima țară în afara Statelor Unite care face acest lucru.