Perioada în care vor fi livrate pensiile în august. Mai mulți bani pentru românii vulnerabili

Perioada în care vor fi livrate pensiile în august. Mai mulți bani pentru românii vulnerabili Sursa foto: Arhiva EVZ

Poșta Română a anunțat când seniorii din România o să își primească pensia în luna august. Cei care au venituri reduse o să primească luna viitoare și voucherele de 250 de lei pentru alimente.

Seniorii din România își primesc pensia la date diferite în funcție de modul în care au ales să ajungă banii în posesia lor. Poșta Română a anunțat că pensiile vor fi livrate în luna august în perioada 1-15, la domiciliul pensionarilor. În cazul în care aceștia nu sunt găsiți la domiciliu, banii și documentul de plată vor putea fi ridicate de la ghișeele poștale.

Pensionarii au termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective să facă acest pas. În cazul pensionarilor care au ales să primească banii într-un cont curent sau pe card, aceștia trebuie să știe că pensia pe luna august va ajunge în contul lor pe data de 12 sau maxim pe data de 13 deoarece bugetarii o să se afle în minivacanță. De asemenea, zilele de 14 și 15 august sunt nelucrătoare.

Pensionarii vulnerabili primesc 250 de lei alături cu pensia

Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1.700 lei o să primească în luna august vouchere în valoare de 250 de lei pentru a-și cumpăra alimente și mese calde. A patra tranșă de bani a voucherelor sociale vor fi încărcate pe cardurile românilor vulnerabili.

Ne puteți urmări și pe Google News

Banii sunt acordați prin programul „Sprijin pentru România” în șase tranșe egale, a câte 250 de lei fiecare. Cei care sunt beneficiarii acestor vouchere o să mai primească 500 de lei până la finalul anului. În calendarul fixat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene se precizează că în anul 2023 se acordă șase tranșe de ajutor pentru alimente și mese calde, o dată la două luni.

Ministrul Muncii, anunț despre pensii

Noua lege a pensiilor va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024 și aduce modificări importante pentru milioane de români, dar și pentru pensionari. Datele Casei Naționale de Pensii Publice arată că un număr de 4.766.578 de pensionari era înregistrat la finele lunii iunie 2023 în România, cu 914 persoane mai puţin comparativ cu luna precedentă, iar pensia medie a fost de 1.963 de lei.

„Îmi voi folosi toate resursele și toată pregătirea pentru a livra alături de echipa Ministerului Muncii și Solidarității Sociale rezultatele pe care o societate întreagă le așteaptă de la noi”, a anunțat ministrul Muncii. Simona Bucura-Oprescu a anunțat și că legislația privind creditarea și licențierea căminelor de bătrâni, copii și pentru persoanele cu dizabilități va fi modificată. Nu mai vreau agenții multe care se calcă în picioare în materie de atribuții, ci puține, dar mai puternice și eficiente”, se precizează în comunicatul emis de Ministerul Muncii.