Evenimentul Zilei > Actualitate > PERICOLUL uriaş la care te expui atunci când APEŞI pe BUTONUL de la lift
PERICOLUL uriaş la care te expui atunci când APEŞI pe BUTONUL de la lift

PERICOLUL uriaş la care te expui atunci când APEŞI pe BUTONUL de la lift

Conform unui studiu publicat de revista „Open Medicine”, butoanele liftului au de cel puţin o sută de ori mai multe bacterii decât capacul unui vas de toaletă.

Studiul a fost axat mai mult pe încăperile unui spital, dar rezultatele sale au aratat că butoanele liftului, indiferent dacă-i vorba despre liftul spitalului sau nu, au de o sută de ori mai multe bacterii comparativ cu capacul vasului de toaletă, potrivit profesorului de Microbiologie şi Ştiinţele Mediului de la Arizona’s College of Public Health, Chuck Gerba, citat de descopera.ro.

Din moment ce butoanele liftului sunt mai murdare decât băile publice, morala ar fi să încerci să apeşi butonul liftului cu un şerveţel sau să te speli pe mâini imediat cum ieşi din lift.

Cercetătorii au luat probe de pe 120 de butoane din lifturi diferite şi de pe 96 de suprafeţe din băi diferite. Rezultatele sunt incredibile: 61% dintre butoanele lifturilor erau colonizate de bacterii, comparativ cu 43% în băi.

Chuck Gerba, profesorul de Microbiologie şi Ştiinţele Mediului de la Arizona’s College of Public Health, afirmă că vasul de toaletă din băile publice este mai curat spre deosebire de alte obiecte.

Profesorul îşi argumentează afirmaţia printr-un procentaj: 48 % dintre femeile care folosesc o baie publică curăţă vasul toaletei înainte să-l folosească.