Evenimentul ZileiInternationalPericolul nuclear e cât se poate de real! Putin a recunoscut ce arme folosește

Pericolul nuclear e cât se poate de real! Putin a recunoscut ce arme folosește

Pericolul nuclear e cât se poate de real! Putin a recunoscut ce arme folosește
Nu mai este un secret faptul că Rusia este o adevărată forță militară, însă tehnica nucleară continuă să rămână o sursă de îngrijorare pentru SUA și aliați. În acest context, Vladimir Putin a ieșit joi cu noi declarații menite să întărească poziția Rusiei. 

În cadrul unei ceremonii în care Vladimir Putin a oferit distincții văduvelor celor șapte angajați ai Rosatom, decedați în urma exploziei din nordul Rusiei, președintele a subliniat importanța armelor testate.

Mai precis, Putin a declarat că experții care au efectuat testul rachetelor balistice „Burevestnik” au realizat o procedură extrem de complexă, însă vitală pentru menținerea liniștii între forțele mondiale.

„Vorbim despre cele mai avansate și fără egal idei tehnice legate de arme, create să asigure Rusiei suveranitatea și securitatea pentru vremurile ce vor urma (…) Faptul de a deține aceste tehnologii unice este cea mai importantă garanție sigură de pace în ziua de azi”, a declarat Vladimir Putin, potrivit The Moscow Times.

Explozia din Nordul Rusiei s-a produs în acest an, pe data de 8 august, într-o bază navală, care a creat o veritabilă forfotă la nivel internațional. Accidentul a avut loc în zona orașului Severdvinsk, unde s-a constatat o creștere a radioactivității de 16 ori peste cota normală.

  • Burevestnik, cunoscută și sub numele de Skyfall este o rachetă despre care rușii spun că este capabilă să zboare cu o viteză supersonică la înălțime foarte joasă și poate păcăli orice sistem antibalistic din prezent, aspect ce justifică din plin panica ce s-a creat în rândul marilor lideri americani și europeni.

Accesează: