Evenimentul Zilei > Social > Pericol uriaș, apare încă o pandemie? Moartea survine în câteva ore
Pericol uriaș, apare încă o pandemie? Moartea survine în câteva ore

Pericol uriaș, apare încă o pandemie? Moartea survine în câteva ore

O boală misterioasă, care îi afectează în principal pe bărbați, a provocat deja zeci de morți, alte câteva zeci de persoane au fost internate în spital. Știrile care vin de la fața locului spun că cei inectați se plâng de greață și dureri de stomac. Apoi apare voma cu sânge. Moartea survine în câteva or..

Pericol uriaș, apare încă o pandemie? Vești cumplite despre o epidemie cumplită vin din Tanzania, mai precis din regiunea Mbeya aflată în sud-vestul țării.

Pericol uriaș, apare încă o pandemie?

Misterioasa molimă a provocat deja 15 victime, 50 de persoane au fost internate. Experții încearcă să afle cât mai multe lucruri despre agentul patogen care provoacă această molimă letală.

Din păcate, însă, guvernul tanzanian, în loc să le sprijine eforturile, mai mult le împiedică.


Franța se pregătește de război. Cine sunt inamicii?


Oficialii guvernamentali din domeniul sănătății au fost trimiși în regiunea Mbeya weekendul trecut. Ei au exclus posibilittatea ca această boală să provoace o epidemie. Au admis, însă, că există posibilitatea ca boala să se extindă dincolo de granițele regiunii . Ei au lansat ipoteza că iboala ar putea fi provocată de contaminarea pei cu mercur. Mai mult, au anunțat că investigațiile lor se concentrează asupra acestei ipoteze. Oficialii din domeniul sănătății au dezvăluit că o boală similară s-ar fi manifestat pe același teritoriu și în 2018.

Pericol uriaș, apare încă o pandemie? Autoritățile încearcă să mușamalizeze criza

Mai multe detalii despre misterioasa au fost furnizate atunci de Felista Kisandu, ofițer medical pentru un district din regiunea Mbeya. Medicul a declarat că boala provoacă ulcere gastrice și leziuni hepatice. Declarațiile ofițerului medical au provocat, însă, furia guvernului tanzanian. La cererea ministrului Sănătății, ofițerul medical a fost suspendat din funcție.


Berlinul minte cu nerușinare. Carantina dură, justificată de un raport fals


Șefa Ministerului Sănătății din Tanzania, Dorothy Gwajika, e cunoscută pentru opiniil ei ciudate. Recent, ea a susținut că pandemia Covid-19 ar putea fă învinsî printr-un amestec de condimente, mai degrabă decât cde vaccinuri.

În ceea ce privește focarul epidemic din regiunea Mbeya, Gwwaika a declarat: „Întrucât a creat o panică nejustificată în rândul populației, am ordonat angajatorului doctorului Felista Kisandu să o suspende din funcție, astfel încât să permită investigația Consiliului Medical Național, care va trebui să-mi prezinte un raport în termen de zece zile ”. Ministrul a îndemnat apoi locuitorii din regiune să-și „păstreze calmul”, notează ziarul italian Il Giornale.

Descoperire crucială a savanților maghiari. Istoria României se va rescrie