Evenimentul Zilei > Economie > Pericol pentru România! Cîțu s-a dezlănțuit după votul pentru creșterea pensiilor
Pericol pentru România! Cîțu s-a dezlănțuit după votul pentru creșterea pensiilor

Pericol pentru România! Cîțu s-a dezlănțuit după votul pentru creșterea pensiilor

Pericol pentru România! Cîțu s-a dezlănțuit după votul pentru creșterea pensiilor. Miercuri. Comisiile de buget au abrogat, miercuri, articolul din rectificarea bugetară potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%.

Astfel, rămâne în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%. În acest context, ministrul Finanțelor a reacționat foarte dur, precizând că PSD va arunca țara într-un haos economic.

”V-am spus că PSD este un pericol pentru sănătatea economică a României. Nu am exagerat cu nimic. Astăzi a mai venit o dovadă.

În comisia buget/finanțe PSD a votat să crească deficitul bugetar la 15% în 2020 și în același timp să reducă gradul aprobat de indatoare cu 4 puncte procentuale.

Situația este de-a dreptul penibilă și dacă vă spun cine a votat vă dați seama că România nu avut nicio șansă să se dezvolte în ultimii 30 de ani. Aceste amendamente au trecut la propunerea și cu votul a doi foști miniștri ai finanțelor publice. Vă dați seama cine s-a ocupat de banii românilor? Vă este clar acum de ce Romania este la coada Europei? Cu astfel de “experți” subdezvoltarea era singurul rezultat.

Să vă aduc iar aminte de documentul în care PSD recunoștea în fața celor de la FMI (în genunchi?) că și-a bătut joc de finanțele publice în ultimii ani și că a mințit atunci când a promis creșteri iraționale ale punctului de pensie? L-am prezentat public deja.

PSD trebuie să dispară, votul din Parlament de astăzi este cea mai clară dovadă că nu se lasă până nu aruncă Romania în aer.

Bineînțeles că aberațiile votate de socialiști azi în Parlament nu vor trece niciodată. Nu vom permite acest lucru. Voi administra, că și până acum, precaut și cu responsabilitate finanțele publice ale României.”, scrie Florin Cîțu.

V-am spus că PSD este un pericol pentru sănătatea economică a României. Nu am exagerat cu nimic. Astăzi a mai venit o…

Posted by Florin Cîţu on Wednesday, 16 September 2020

Parlamentarii au decis „menţinerea valorii punctului de pensie, aşa cum este prevăzut în lege. Respectiv la valoarea 1.775 lei. Motivul invocat a fost scopul păstrării calendarului privind majorarea punctului de pensie până la intrarea în vigoare în integralitate a legii referitoare la sistemul public de pensii”.