Evenimentul Zilei > Actualitate > Pericol de explozie în România. Zeci de persoane, evacuate de urgență
Pericol de explozie în România. Zeci de persoane, evacuate de urgență

Pericol de explozie în România. Zeci de persoane, evacuate de urgență

Patru echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa au intervenit, joi dimineaţa, după ce un autoturism a avariat o ţeavă de gaz metan pe strada Viilor din municipiul Slobozia, mai multe persoane din imobilele apropiate fiind evacuate preventiv.

„La faţa locului s-au deplasat de urgenţă patru echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Slobozia cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, o autospecială pentru victime multiple, o autospecială pentru descarcerare, o autosanitară SMURD, încadrate cu 17 pompieri, un echipaj SAJ Ialomiţa şi un echipaj al firmei de distribuţie a gazelor naturale.

S-au luat măsuri preventive de evacuare a persoanelor din imobilele apropiate, iar curentul electric şi traficul în zona afectată au fost întrerupte”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Ialomiţa, Ani Cercel.

Potrivit sursei citate, în autoturism se aflau doi minori şi un adult, care au fost evaluaţi de paramedici şi de cadrele medicale de la faţa locului, refuzând transportul la spital.

Pompierii asigură măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor la locul accidentului până la sistarea totală a scurgerilor de gaze.