Evenimentul Zilei > Actualitate > PERICOL DE ACCIDENTE. Ceaţă densă pe Autostrada A1. Sfaturile polițiștilor pentru șoferi.
PERICOL DE ACCIDENTE. Ceaţă densă pe Autostrada A1.  Sfaturile polițiștilor pentru șoferi.

PERICOL DE ACCIDENTE. Ceaţă densă pe Autostrada A1. Sfaturile polițiștilor pentru șoferi.

Traficul rutier este îngreunat, marţi, din cauza ceţii pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti. Sfaturile polițiștilor pentru șoferi.

Vizibilitatea este de sub o sută de metri, şi pe DN2 (E85) în judeţul Vrancea, DN29B Botoşani – Dorohoi, precum şi pe DN29C Botoşani – Vârfu Câmpului, cu o vizibilitate ce scade pe alocuri la sub 50 de metri, potrivit centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii le recomandă șoferilor să conducă cu viteză adaptată în funcţie de vizibilitate, să mărească distanţa în mers, să nu se angajeze în depăşiri riscante. 

De asemenea, oamenii legii le-au mai indicat conducătorilor auto  să folosească luminile de întâlnire, dar şi pe cele de ceaţă, dacă vizibilitatea scade semnificativ.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări nowcasting referitoare la ceaţă pentru judeţele Botoşani, Suceava, Constanţa, Tulcea, Vrancea, Bacău şi Neamț.