Camion blocat pe calea ferată. Traficul feroviar a fost oprit

Camion blocat pe calea ferată. Traficul feroviar a fost oprit CFR. Sursa foto: Facebook/CFR Calatori

Pericol pe calea ferată, în județul Cluj, unde un camion a rămas blocat la o trecere de nivel. Autoritățile au intervenit și au suspendat traficul feroviar până când vehiculul a fost scos de pe șine.

Camionul transportat o camionetă, în remorcă și a rămas blocat între șine, în timpul traversării unei treceri de nivel. Șoferul a solicitat intervenția autorităților care au luat măsuri pentru a evita o tragedie.

Pericol pe calea ferată

Un camion a rămas blocat la o trecere la nivel cu calea ferată, pe un drum din judeţul Cluj, duminică amiază. Văzând că nu poate trece, șoferul a solicitat intervenția autorităților pentru e evita orice pericol. Din informațiile furnizate de ISU Cluj, autocamionul a rămas blocat pe trecerea la nivel situată pe strada Fabricilor din localitatea Baciu. La fața locului au ajuns lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit, de puține momente, pentru a scoate de pe trecerea la nivel cu calea ferată, situată pe strada Fabricilor din localitatea Baciu, un ansamblu de vehicule care a rămas blocat pe liniile de tren”, au transmis reprezentanții ISU

Ne puteți urmări și pe Google News

Reprezentanții ISU au luat legătura cu reprezentanții CFR și au suspendat traficul feroviar în zonă. Măsura a fost necesară pentru a evita orice incident tragic pe linia unde s-a întâmplat evenimentul. Exista un pericol evident ca o garnitură de tren să lovească vehiculul blocat și să se producă o nenorocire.

„Prin intermediul dispeceratului integrat, din cadrul Centrului Operaţional al ISU Cluj, a fost oprit traficul feroviar pentru a se evita orice incident. La faţa locului a fost alocată o autospecială, care, folosind echipamentele din dotare, a reuşit să tracteze de pe liniile de tren ansamblul de vehicule, ce consta dintr-un cap tractor şi o remorcă. Pe remorcă era încărcată o altă autocamionetă”, au transmis oficialii ISU Cluj.

Incident pe calea ferată

Sursa foto: ISU Cluj

Incidentul s-a încheiat fără victime

Potrivit autorităților clujene, incidentul de pe calea ferată nu s-a soldat cu victime. De asemenea, au transmis oficialii ISU, nu au existat persoane care să necesite îngrijiri medicale.

Mai mult, transportul feroviar a fost reluat în zona respectivă, după ce camionul a fost deblocat și a reușit să treacă mai departe.

Masina blocata la bariera

Sursa foto: captura video

Un echipaj ISCTR au pus în pericol traficul

Un alt incident s-a produs zilele trecute tot în județul Cluj, la Apahida. Un vehicul care transporta un echipaj de inspectori ai ISCTR Cluj s-a blocat la bariera de cale ferată din Apahida. Deși avea obligația să oprească, șoferul a forțat bariera, încercând să treacă. Mașina a rămas blocată sub bariera de la trecerea de cale ferată.

Incidentul a fost filmat de alți șoferi, iar din imagini se vede cum doi dintre ocupanții vehicului coboară ca să ridice bariera. Astfel, mașina a reușit să dea înapoi și să scape de pericol. După câteva zeci de secunde a trecut și trenul.

Polițiștii din Cluj au transmis că s-au autosesizat și că fac verificări în acest caz.