Anchetă după incidentul de la metrou. Cine a fost de vină

Anchetă după incidentul de la metrou. Cine a fost de vină Metrou București. Sursa foto: Metrorex

Este anchetă după incidentul de la metroul din București de marți seară, când două garnituri s-au ciocnit în dreptul stației Timpuri Noi.

Update: 

Este anchetă după incidentul de la metrou. Organele de investigație vor să afle cum a fost posibil ca o garnitură de metrou să intre pe contrasens.

Se pare că un conductor Metrorex nu a fost atent și a intrat pe o garnitură greșită, fără să-și dea seama, fiind aproape să producă o tragedie.

Ne puteți urmări și pe Google News

În urma incidentului feroviar de la staţia Timpuri Noi, compania Metrorex a avizat organele de investigare a evenimentelor feroviare - AGIFER, AFER, COSU. Acestea vor investiga evenimentul, vor stabili cauza acestuia şi vor dispune măsurile care se impun.

Evenimentul nu s-a soldat cu victime sau pagube materiale. Călătorii au fost debarcaţi în siguranţă la peron, iar circulaţia trenurilor în acest moment se desfăşoară în condiţii normale”, se arată într-un comunicat.

Știre inițială:

Este haos la metroul din București. Două garnituri de tren s-au ciocnit în dreptul stației Timpuri Noi. Nu au fost raportate victime și urmează că autoritățile să stabilească circumstanțele în care s-a produs accidentul. Este foarte probabil să fie vorba de o eroare umană.

Un incident s-a produs la metroul din București. Două garnituri de tren s-au ciocnit în dreptul stației Timpuri Noi. Urmează ca autoritățile să investigheze circumstanțele în care s-a produs evenimentul. Potrivit primelor informații, unul din cele două trenuri a pătruns pe linia celui de-al doilea tren care staționa.

Incident fără precedent la metroul din București

Este foarte probabil să fie vorba de o eroare umană, în condițiile în care astfel de evenimente nu sunt deloc comune. Metrorex a oprit pentru moment circulația între Stațiile Timpuri Noi și Mihai Bravu. Incidentul s-a întâmplat la o oră de vârf, din fericire nu există victime.

La scurt timp după incident compania Metrorex a emis un comunicat prin care a precizat că este vorba de o defecțiune tehnică aparută la un tren care circula pe ruta Dristor 1.

Haos la metroul din București

Sursa foto: Metrorex

Circulația a fost reluată în sistem pendulă

Evenimentul s-a produs în jurul orei 18:50. Călătorii au fost debarcați la peron și ulterior trenul a fost retras din circulație. De asemenea, circulația s-a desfășurat în sistem pendulă. La mai puțin de jumătate de oră distanță o altă garnitură de tren s-a defectat. Și aceasta a fost retrasă.

„Vă informăm că, din cauza unei defecțiuni tehnice, între stațiile Timpuri Noi și Mihai Bravu nu se circulă, iar între stațiile Mihai Bravu și Nicolae Grigorescu se circulă în sistem pendulă. Revenim cu detalii cât de curând.”

Sursa foto: metroucluj.ro

Metrorex a confirmat incidentul de la metrou

Confirmăm că a avut loc un incident feroviar la stația Timpuri Noi, pe care Metrorex deja l-a avizat la AGIFER. Urmand ca organele abilitate sa investigheze evenimentul si sa dispuna masurile care se impun. Unul dintre dintre trenuri a intrat pe linia ocupata de alt tren ceea ce a produs cuplarea celor doua trenuri.

Mentionam ca in urma acestui incident nu exista victime sau pagube materiale. Călătorii au fost debarcați în siguranța și circulația trenurilor a fost reorganizată”, a tranmis pe Facebook, compania Metrorex.