Evenimentul Zilei > International > Pericol! 90% dintre imigranți sunt tineri de vârstă militară! Ungaria este o țară creștină și vrea să rămână astfel, spune László Szabó
Pericol! 90% dintre imigranți sunt tineri de vârstă militară! Ungaria este o țară creștină și vrea să rămână astfel, spune László Szabó

Pericol! 90% dintre imigranți sunt tineri de vârstă militară! Ungaria este o țară creștină și vrea să rămână astfel, spune László Szabó

Ungaria este o țară creștină, fara imigranți ostili și vrea să rămână astfel. Ungaria este un stat creștin în jur de o mie de ani. "Asta conteaza.", a subliniat ambasadorul.

Ungaria este o țară creștină și vrea să rămână astfel, a declarat ambasadorul Ungariei la Washington, László Szabó se afla la un eveniment al Institutului Westminster din McLean, Virginia.

În discursul său despre identitatea și migrația europeană, Szabó a declarat că constituția Ungariei exprimă voința maghiarilor și convingerea că Ungaria este un stat creștin care a fost așa în jur de o mie de ani. "Asta conteaza.", a subliniat ambasadorul.

Formularea constituției referitoare la fundațiile sale creștine "nu este exclusivă; nu este îndreptată împotriva nimănui. Mai degrabă, este expresia autodeterminării.

"Fundația iudeo-creștină europeană este atacată în Europa. De când "criza" refugiaților a început în 2015, numărul de atacuri teroriste de pe continent "s-a dublat", a spus el, referindu-se la așa-numitele zone de destinație ale imigranților în Suedia.

 

Szabo a mai spus că există o diferență între refugiați și migranți. Oricine scăpa de război sau de un dezastru ar trebui să fie ajutat și sprijinit, a spus el. Imigranții care sosesc în Europa pentru beneficii financiare și o viață mai bună ar trebui totuși trimiși înapoi, a adăugat el.

 

"Este clar că majoritatea migranților sunt musulmani și nu doresc să se integreze în societatea gazdă", a spus Szabó. "90% dintre imigranți sunt tineri de vârstă militară care, atunci când intră la graniță, nu doresc să-și dea amprentele și să spună ce religie au și refuză să fie fotografiați", a mai spus el, scrie DailyNewsHungary.

 

Premierul ungar, Viktor Orban, s-a declarat un salvator al culturii creştine împotriva migraţiei musulmanilor în Europa, înaintea alegerilor recent câștigate în țara sa.

 

Întrebat de jurnalişti dacă luptă împotriva Uniunii Europene, Orban a răspuns: "Uniunea Europeană nu este la Bruxelles. Uniunea Europeană este la Berlin, la Budapesta, la Praga şi la Bucureşti”. Orban a precizat că va apăra interesele Ungariei şi că ţara sa este un membru loial al organizaţiilor internaţionale. “Ne iubim ţara şi luptăm pentru ţara noastră”, mai sublinia Orban.