Evenimentul Zilei > Actualitate > Percheziții la hoți de cai. Mascații au intervenit ca în Vestul Sălbatic
Percheziții la hoți de cai. Mascații au intervenit ca în Vestul Sălbatic

Percheziții la hoți de cai. Mascații au intervenit ca în Vestul Sălbatic

Într-o acțiune ce amintește de Vestul Sălbatic, perioada de acum câteva secole din Statele Unite, mascații din Poliția Română au descins în căutarea unor infractori.

Mai exact, mascații, polițiști și jandarmi, au efectuat 11 percheziții la sediul unei firme și locuințele mai multor persoane bănuite de furturi din societăți comerciale.

Inedit în această acțiune este faptul că oamenii legii căutau și hoți de cai.

Dacă, în perioada din Vestul Sălbatic aceștia erau spânzurați, acum ei pot fi acuzați doar de furt și riscă câțiva ani de închisoare.

Vestul Sălbatic este un termen care desemnează zonele de frontieră americane în perioada 1600–1900. Acest termen este popular în zonele vestice ale Statelor Unite ale Americi.

Spărgători și hoți de cai

Poliția Română a transmis, legat de acest caz, că, joi dimineața, polițiștii din Mureș efectuează 11 percheziții la sediul unei firme și locuințele mai multor persoane bănuite de furturi din societăți comerciale.

„La data de 5 noiembrie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Târgu Mureș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, efectuează 11 percheziții domiciliare, în județul Mureș, la locuințele membrilor unei grupări infracționale specializate în furturi, precum și la sediul unei societăți comerciale”, a transmis Poliția Română.

Anchtatorii au precizat că, din cercetări a rezultat faptul că, în cursul anului 2020, persoanele bănuite ar fi pătruns, pe timpul nopții, prin efracție, în două societăți comerciale, de unde ar fi sustras cabluri de electricitate.

De asemenea, cei în cauză sunt bănuiți și de sustragerea a doi cai.

Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracțională este de 200.000 de lei.

Polițiștii pun în executare nouă mandate de aducere.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

De asemenea, la activități participă polițiști de investigare a criminalității economice, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, specialiști criminaliști, precum și jandarmi.

 


HAIDUCIE în cinci județe. Percheziții la HOȚII DE CAI. Polițiștii au confiscat O HERGHELIE. Zeci de cabaline cu acte false

Alertă în Capitală! Cinci hoți opriți de polițiști cu focuri de armă în câteva ore