Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea Direcție Arme, Explozivi și Substanța Periculoase, polițiștii de la Arme din județele Vâlcea, Dolj, Brăila, Caraș-Severin și Harghita au făcut, astăzo, 10 percheziții, scrie pressalert.ro.

„Au fost vizate persoane cercetate în cadrul a cinci dosare penale, în care se desfășoară cercetări sub aspectul nerespectării regimului armelor și munițiilor.

Astfel, la locuințele percheziționate au fost găsite și indisponibilizate o armă letală și 30 bucăți de muniție letală, alte trei arme neletale (una cu aer comprimat de tir sportiv și două tip airsoft, cu posibilitatea de folosire proiectile metalice), 178 de proiectile metalice, de calibru 4,5 mm, 50 grame de pulbere, 38 capse de inițiere, un dispozitiv metalic folosit la încărcărea artizanală a cartușelor de vânătoare și șase dispozitive de fixare pulbere cartuș”, au transmis reprezentanții IGPR.

De asemenea, polițiștii din Vâlcea au confiscat un întreg arsenal de arme, dar și carne de vânat  în urma a cinci percheziții domiciliare efectuate în comuna Livezi.

Cauza este instrumentată de polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, aceștia efectuând cercetări pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uzul de armă fără drept și braconaj, potrivit gazetavalceana.ro.

Astfel, au fost ridicate, în vederea confiscării: capul unui cervideu mascul, 2 cartușe de vânătoare de calibru 12, dintre care unul confecționat artizanal și unul industrial, tuburi de cartuș, 46 proiectile metalice, cal. 4.5 mm, 38 de capse de inițiere,15 grame pulbere coloidală folosită la confecționarea cartușelor de vânătoare artizanale, cuțite, topoare și alte obiecte (ce ar fi fost folosite la braconaj), 8,5 kg de carne de vânat din specia căprior, alte bucăți de carne de vânat și două arme de vânătoare, de cal. 16, deținute legal și muniția aferentă, însă neasigurate conform dispozițiilor legale.

“Din cercetările efectuate s-a stabilit că în noaptea de 3 spre 4 august a.c., un bărbat de 50 de ani, din comuna Livezi, ar fi braconat un cervideu mascul, în fondul cinegetic de pe raza comunei, folosindu-se de o armă de vânătoare deținută ilegal, prejudiciul cauzat fiind de 2.500 de euro.