Evenimentul Zilei > Justitie > Percheziţii în Galaţi, se verifică contrate publice acordate preferenţial
Percheziţii în Galaţi, se verifică contrate publice acordate preferenţial

Percheziţii în Galaţi, se verifică contrate publice acordate preferenţial

Peste 40 de ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare Fraude, Serviciului şi Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Galaţi, cu sprijinul jandarmilor gălăţeni şi sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, efectuează la această oră 14 percheziţii la sediile, punctele de lucru şi locuinţele administratorilor a trei societăţi comerciale, precum şi la sediul unei instituţii publice.

Persoanele în cauză sunt bănuite de comiterea, în perioada 2010-2014, a infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi abuz în serviciu. Anchetatorii vor verifica legalitatea contractelor acordate de respectiva instituţie publică celor trei societăţi comerciale, precum şi legalitatea Hotărârilor Consiliului Local de aprobare a încheierii acestor contracte, anunţă publicaţia locală Viaţa Liberă.

Cele trei societăţi comerciale desfăşoară activităţi în domeniul exploatării agregatelor minerale, în domeniul construcţiilor, al exploataţiilor agricole şi în domeniul alimentar. În cursul percheziţiilor poliţiştii vor ridica contracte, acte contabile şi extracontabile care să probeze activitatea infracţională a suspecţilor, urmând ca în cauză să se dispună măsurile legale, mai adaugă Viaţa Liberă.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: