Evenimentul Zilei > Justitie > Percheziții de amploare la firme IT din București! Prejudiciul este URIAȘ
Percheziții de amploare la firme IT din București! Prejudiciul este URIAȘ

Percheziții de amploare la firme IT din București! Prejudiciul este URIAȘ

Mai multe percheziții au loc miercuri, în Capitală și în județele Dâmbovița, Ialomița, Prahova și Ilfov la locuințele și sediile sociale ale mai multor persoane fizice și juridice suspectate de evaziune fiscală în domeniul achizițiilor de materiale de construcții și produse IT.

În perioada 2013-2014, reprezentanții unor firme din Bucuresși care au ca obiect de activitate aciziția de materiale de construcții și echipamente IT au înregistrat în contabilitate bunuri și servicii care nu reflectă operațiuni reale cu mai multe societăți de tip fantomă, înființate statuar și ăn numele unor persoane cu situație financiară precară, cu scopul de a se sustrage de la obligațiile fiscale de plată.

Prejudiciul se estimează a fi de aproximativ 5,4 milioane de lei, se arată într-un comunicat al DGPMB.

Astfel, încercând să ascundă banii obținuți din evaziune fiscală, reprezentanții companiilor au transferat succesiv suma totală de 16 milioane de lei, contravaloarea achizițiilor fictive, în conturile societăților fantomă. Ulterior, sumele au fost transferate în alte conturi și, în final, retrase în numerar cu carduri bancare.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat la acest moment este de aproximativ 5.400.000 lei, iar suma ce formează obiectul procesului de spălare a banilor este în cuantum de aproximativ 16.000.000 lei.

Investigațiile și activitățile cu caracter operativ au beneficiat de sprijinul de specialitate al Inspectoratului General al Poliției Române — Direcția Operațiuni Speciale și Inspectoratului General al Poliției Române — Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: