Evenimentul Zilei > Actualitate > Percheziții de amploare în Capitală. Peste 30 de mandate puse în aplicare miercuri
Percheziții de amploare în Capitală. Peste 30 de mandate puse în aplicare miercuri

Percheziții de amploare în Capitală. Peste 30 de mandate puse în aplicare miercuri

Polițiștii din Capitală, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 30 de mandate de percheziții.

Poliţiștii din Capitală efectuează miercuri dimineaţă 30 de percheziții domiciliare.

Perchezițiile vor fi efectuate atât în București cât şi în patru judeţe – Ilfov, Prahova, Bacău şi Constanţa.

Mandatele de percheziții privesc săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Percheziții de amploare în Capitală

Totul se va desfășura sub supravegherea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

„Se întâmplă în această dimineaţă. Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 22 şi, respectiv, 8 mandate de percheziţii domiciliare.

Se efectuează în cauze privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor”, precizează Poliţia Capitalei.

Astfel, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice a Sectorului 2 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pune în executare 22 de mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova şi Bacău.

Sunt și 26 de mandate de aducere într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor în domeniile achiziţiilor de produse textile şi a legumelor şi fructelor.

Autoritățile anunță că este vorba despre un prejudiciu imens. Prejudiciul la bugetul statului ar fi de peste 3 milioane de lei.

Persoanele reținute astăzi vor fi conduse la audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2, conform unui comunicat de presă al Poliției Capitalei.

Percheziții și în județul Constanța. Prejudiciul este și mai mare!

Tot miercuri dimineaţă, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pune în aplicare 8 mandate de percheziţie domiciliară şi 5 mandate de aducere, în municipiul Bucureşti şi judeţul Constanţa, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului în acest caz se ridică la aproximativ 4,6 milioane lei, notează Agerpres.