Evenimentul Zilei > Actualitate > Percheziții de amploare. DIICOT a prins „peștele cel mare”?
Percheziții de amploare. DIICOT a prins „peștele cel mare”?

Percheziții de amploare. DIICOT a prins „peștele cel mare”?

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi şi procurorii D.I.I.C.O.T.- S. T. Iaşi au efectuat ieri nu mai puțin de 40 de percheziţii domiciliare în judeţul Iaşi.

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Iaşi au vizat persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, delapidare, folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii, evaziune fiscală și spălare de bani.

Din cercetări a reieșit că o persoană ar avea calitatea de unic asociat şi administrator al mai multor societăți comerciale și ar controla alte societăți ca administrator de fapt. De asemenea, aceasta ar avea și calitatea de persoană fizică autorizată.

Persoana în cauză ar fi iniţiat o grupare infracţională organizată, ce ar avea drept scop obţinerea de bani prin sustragerea de la plata și neplata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat.

Gruparea ar fi acționat în domeniul imobiliar, cu precădere în construcții de imobile, achiziții și vânzări de imobile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

De asemenea, la activităţi au participat şi poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Suceava, Vaslui şi Botoşani, poliţişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi şi ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi.

La acțiune au participat și jandarmi, anunță Poliția Romania.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: