Evenimentul ZileiInternationalPentagonul și CIA vor spune ce știu despre OZN-uri. Până atunci, dau pe la nas câteva fișiere

Pentagonul și CIA vor spune ce știu despre OZN-uri. Până atunci, dau pe la nas câteva fișiere

Pentagonul și CIA vor spune ce știu despre OZN-uri. Până atunci, dau pe la nas câteva fișiere
CIA a lansat un cache mare de fișiere care implică obiecte zburătoare neidentificate (OZN-uri), cunoscute și sub denumirea de fenomene aeriene neidentificate (UAP).

Pentagonul și CIA vor spune ce știu despre OZN-uri. CIA s-a conformat astfel unei prevederi ale Freedom of Information Act (FOIA) adresată de podcast-ul John Greenwald Jr.

Greenwald deține un site numit „Black Vault”. Acolo a pus la dispoziție fișierele în format PDF care poate fi acum accesate.

Acțiunea CIA vine cu mai puțin de șase luni înainte ca raportul oficial al guvernului privind OZN-urile. Acest raport oficial a fost inserat în proiectul de lege omnibus COVID-19, ca să fie dat publicității. Acest raport va include rapoarte care datează din anii 80.

Lupta de 20 de ani cu CIA și OZN-uri

Baza de date este proiectul fondatorului Black Vault. John Greenewald Jr. a declarat că a dat în judecată CIA pentru a lansa înregistrările sale UAP. „De aproape 20 de ani, mă lupt pentru a obține înregistrări suplimentare lansate de la CIA cu privire la OZN-uri”, a declarat Greenwald.

El spune că CIA susține că aceasta reprezintă toate documentele sale din dosar. Dar nu există nicio modalitate de a verifica că și alte documente se mai află în arhiva Agenției.

Ce conțin înregistrările CIA

Înregistrările respectiv cuprind doar niște relatări bizare, inclusiv explozii misterioase și un presupus contact cu extratereștrii. Greenewald susține însă că baza de date este o chestiune de importanță publică. Inițial, CIA ar fi lansat doar aproximativ 1.000 de pagini, dezvăluite în trecut, după un proces din anii 1980, pe baza Freedom of Information Act.

La finele anului trecut, Comitetul de informații al Senatului, a cerut șefului CIA să prezinte un raport despre OZN-uri.  „În acord cu secretarul Apărării și cu directorii celorlalte agenții, să prezinte un raport în termen de 180 de zile. Raportul să privească fenomene aeriene neidentificate. Raportul trebuie să conțină și „o analiză detaliată a datelor FBI, în urma investigațiilor privind datele asupra fenomenelor aeriene neidentificate din spațiul aerian restricționat al SUA.

Dispozițiile comitetului de informații dau startul dezvăluirilor legate de OZN-uri. Acțiunea Congresului urmează unui anunț al Pentagonului din aprilie trecut, când a fost confirmată autenticitatea unor videoclipuri despre OZN-uri (sau UAP-uri) realizate de unii piloți ai Marinei SUA.


Accesează: