Evenimentul ZileiInternationalÎn SUA, urci în avion doar cu test negativ Covid-19. Companiile aeriene au aflat-o

În SUA, urci în avion doar cu test negativ Covid-19. Companiile aeriene au aflat-o

În SUA, urci în avion doar cu test negativ Covid-19. Companiile aeriene au aflat-o
Pasagerii vor putea urca în avion doar dacă vor prezenta un test negativ Covid-19, conform unei decizii recente a CDC, agenția federală a Departamentului de Sănătate Publică al SUA.

În SUA, urci în avion doar cu test negativ Covid-19. Aceasta este recomandarea transmisă de CDC companiilor aeriene.

Astfel, toți călătorii trebuie să prezinte dovada unui test negativ înainte de îmbarcare. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a avut un mesaj şi pentru persoanele s-au vindecat de Covid-19.

Urci în avion doar cu test negativ Covid-19

„Companiile aeriene trebuie să confirme rezultatul testului negativ pentru toți pasagerii sau documentația recuperării acestora înainte de a urca la bord.

Dacă un pasager nu oferă dovada unui test negativ sau a unei recuperări sau alege să nu facă un test, compania aeriană trebuie să refuze îmbarcarea pasagerului, a spus agenția”, arată raportul CDC.

Jurnaliştii NY Times au relatat că acest ordin a fost semnat de directorul CDC Robert Redfield și va intra în vigoare la 26 ianuarie 2021. „Testarea nu elimină toate riscurile”, a declarat Redfield într-un comunicat.

Mai multă siguranţă în avion cu testul negativ Covid-19?

„Dar, combinată cu o perioadă de ședere acasă și măsuri de precauție zilnice, cum ar fi purtarea măștilor și distanțarea socială, poate face călătoria mai sigură, mai sănătoasă și mai responsabilă, reducând răspândirea virusului pe avioane, în aeroporturi și la destinații”, a mai spus directorul CDC.

La sfârșitul lunii decembrie, autorităţile americane au stabilit măsuri speciale şi pentru pasagerii care soseau din Marea Britanie. Ei erau obligati să aibă test negativ Covid-19 cu cel mult 72 de ore înainte de plecarea spre SUA.

CDC reacţiona astfel după ce în Marea Britanie apăruse noua tulpină de Covid-19. Era a fost denumită B.1.1.7 sau VOC 202012/01, a fost descoperită. Ulterior, noua tulpină s-a răspândit şi în alte ţări.

În acest context, este de aşteptat ca cifra de afaceri a companiilor aeriene americane să scadă şi mai mult. Este ştiut că pandemia de coronavirus a lovit foarte dur companiile aeriene, multe dintre ele fiind în pragul falimentului.

sursa: contagionlive.com


Accesează: