Evenimentul ZileiPoliticaCîţu se va vaccina sâmbătă împotriva Covid-19. Bani în centrele de vaccinare

Cîţu se va vaccina sâmbătă împotriva Covid-19. Bani în centrele de vaccinare

VIDEO
Premierul Florin Cîţu se va vaccina sâmbătă împotriva Covid-19 şi a speră ca până vineri să fie elaborată ordonanţa de urgenţă pentru finanţarea centrelor de vaccinare.

Cîţu se va vaccina sâmbătă împotriva Covid-19, aşa cum a anunţat într-o conferinţă de presă susţinută miercuri. „Sâmbătă mă voi vaccina şi va fi public”, a declarat Cîţu la Palatul Victoria.

El a vorbit şi despre ziua de vineri, când va începe a doua etapă de vaccinare antiCovid19 pentru populaţia cu grad ridicat de risc. Tot la 15 ianuarie, se vor putea vaccina şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale.

Cîţu se va vaccina şi va rezolva finanţarea

După ce a anunţat că se va vaccina, Cîţu s-a referit şi la finanţarea centrelor de vaccinare. Premierul speră ca ordonanţa de urgenţă pentru finanţarea centrelor de vaccinare să fie elaborată până vineri.

La finalul şedinţei de guvern, liderul guvernului a menţionat că este importantă stabilirea unor criterii clare. Astfel s-ar evita ca „nota de plată” să fie „supraevaluată”.

„Este o ordonanţă care este în procedură de avizare. Sper să fie gata până vineri. Trebuie clarificat mecanismul de plată.

red că mergem într-o direcţie, aşa cum am folosit şi până acum, prin Ministerul Sănătăţii, cu decontare de la bugetul de stat. Vreau să fiu foarte atent la criterii.

Au fost situaţii în trecut când nota de plată a fost supraevaluată, să spunem aşa. Vreau să mă asigur că avem criterii clare, prin care se definesc aceste cheltuieli, care pot fi decontate prin Ministerul Sănătăţii, de la bugetul de stat”, a declarat Cîţu.

Înainte de a se vaccina, Cîţu n-a uitat de pensii

După ce la Curtea Constituţională a fost respinsă sesizarea Guvernului României cu privire la legea care prevede majorarea cu 40% a punctului de pensie, Cîţu a reacţionat.

Amintim că magistraţii CCR au decis miercuri, 13 ianuarie 2021, că actul normativ prin care s-a propus mărirea pensiilor cu 40% este constituţional.

„România nu şi-a permis anul trecut. Nu-şi permite nici în 2021 acest lucru. În acest moment, legea merge la promulgare pentru domnul preşedinte.

El are două variante: să trimită la reexaminare în Parlamentul României sau să o promulge. Vom vedea care va fi varianta.

Eu vă spun că noi avem deja – acest Guvern – un precedent şi coaliţia şi-a asumat un calendar de creştere a pensiilor. Vom creşte pensiile, dar pe calendarul pe care noi ni l-am asumat.

Aceasta este varianta pe care mergem noi”, a mai spus Florin Cîţu la Palatul Victoria.

sursa: Agerpres


Accesează: